HÜKÜMET SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI MI UYGULUYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HÜKÜMET SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI MI UYGULUYOR?


 

Mersin’de vaka sayısının artması konusunda açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Eş Şube Başkanı Özge Göncü, “Normalleşme süreci adı altında yaşadığımız bu dönemde hükümet eğer sürü bağışıklığı politikasını uygulamaya soktu ise, bunu Türkiye halkları ile açık şekilde, avantajları ve dezavantajlarını açıklayarak paylaşmalı ve olası vaka yüksekliği ve buna bağlı panik durumları için vatandaşların güvende hissetmesini sağlamalıdır” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi Mersin’de artan Covid-19 vakaları ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan SES Eş Şube Başkanı Özge Göncü; “Son günlerde, meslektaşlarımız sağlık çalışanlarından aldığımız bilgiler ve basına da yansıyan haberlerden Mersin’de Covid-19 vaka sayılarının ciddi biçimde arttığını gözlemliyoruz. Maalesef, son iki haftadaki vaka sayısının, pandeminin ilk iki ayında ilimizde gözlenen toplam vaka sayısından fazla olduğu yönünde ciddi veriler var. Vakaların yaş ortalamasının genç olması ve çoğunun asemptomatik ve yoğun bakım seviyesinde bir tıbbi desteğe ihtiyaç duymaması sevindirici bir bilgi olarak kaydedilirken, teşhislerin çoğuna hastane bilgi sistemlerinde ‘covid19’ yerine ‘bulaşıcı hastalık’ kodu girildiği yönündeki bilgiler ve kamuoyunun şeffaf bir şekilde bilgilendirilmemesi de kaygı yaratmaktadır” dedi. Son haftalarda Karayolları ve MESKİ gibi kamu kuruluşu çalışanlarında şüpheli ve teyitli vakalar bulunmasının da Mersin’deki sürecin yoğunlaşabileceğini açıkça gösterdiğini kaydeden Göncü; “Mersin’in turizm potansiyeli ve çevre illerden aldığı göçlerin tetiklediği düşünülen bu vaka artışı durumunun, İstanbul ve Ankara illerindeki şehir dışına çıkma kısıtlamasının kalkmasının ardından daha da artma ihtimali bizi endişelendiriyor” diye konuştu.

NORMALLEŞME SÜRECİ Mİ?

Vakalardaki bu artışın sebebinin son bir haftadır yaşanan ‘normalleşme süreci’ olup olmadığı da akıllarda bir soru olarak belirdiğini vurgulayan Göncü, “Normalleşme sürecinin hastalığın seyri göz önüne alınarak ve toplum sağlığı gözetilerek mi yoksa ekonomik krize karşı halkın sağlığını tehlikeye atarak mı başlatılmış bir süreç olduğu halkımızda kaygı yaratmaktadır. Ayrıca sokağa çıkma yasakları konusunda çıkan farklı yaklaşım ve haberler halkta bir ciddiyetsizlik hissi ve güven sorunu yaratmıştır. Normalleşme süreci adı altında yaşadığımız bu dönemde hükümet eğer sürü bağışıklığı politikasını uygulamaya soktu ise, bunu Türkiye halkları ile açık şekilde, avantajları ve dezavantajlarını açıklayarak paylaşmalı ve olası vaka yüksekliği ve buna bağlı panik durumları için vatandaşların güvende hissetmesini sağlamalıdır. Enfekte kişi sayısı, normalleşme sürecine bağlı olarak artarsa vatandaşların psikolojilerinin ve buna bağlı ekonomik dalgalanmaların da öngörülmesi gerekmektedir” dedi.

“KARARLARINDAN HABERDAR EDİLMEDİĞİMİZ BİR KURULDUR”

Mersin Valiliği İl Pandemi Kurulu hakkında da açıklama yapan Göncü, şu ifadelere yer verdi;

“Bu kurul yapısı gereği sağlık meslek örgütü olan TTB’yi kapsamak ve il bazında özgün karar ve önlemleri belirlemekle yükümlüdür. Katılım açısından yalnızca meslek örgütlerinin değil, sağlık çalışanlarının iradeleri olan sendikaların ve kentte yaşayanların sesi olan diğer sendika ve demokratik kitle örgütü ve hatta platformların da bu kurulda bulunmasının gerekli olduğu görüşünü hem kamuoyu ile hem de Valilik ile pandeminin ilk günlerinden itibaren paylaşmıştık. Pandemi kurulu, şu an itibari ile toplanıp toplanmadığını bilemediğimiz, kararlarından haberdar edilmediğimiz bir kuruldur. Olası vaka artışı ve panik durumlarından daha güçlü ve sağlıklı çıkabilmek için, İl Pandemi Kurulunun daha aktif, daha katılımcı, daha şeffaf, daha güvenilir ve ile özgü karar ve tedbirler geliştirecek şekilde yeniden yapılandırılması gerekmektedir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA