SAHİLLER DOLUYOR SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAHİLLER DOLUYOR SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR!


 

Mersin’de artan hava sıcaklıkları nedeniyle yerli turistler sahillere akın ederken fahiş fiyat uygulaması, sahillerin parsellenmesi, yurttaşların mağduriyet yaşadığı pek çok uygulamanın sürmesi tepki çekti.

HEDİYE EROĞLU

Anadolu’nun denizle buluşma noktası Mersin sahilleri yerli turistlerin çekim merkezi olmaya devam ediyor. 

Yeni tip koronovirüs covid-19 nedeniyle yaşanan pandemi sürecinde evlerinden çıkamayan vatandaşlar normalleşme ile birlikte soluğu Mersin sahillerinde aldı. Haftasonu Mersinliler başta olmak üzere çevre illerden sahillere akın eden yerli turistler arz da olsa turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Özellikle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan Kızkalesi sahilinde hava sıcaklığının da artmasıyla vatandaşlar plajlara akın etti. Oteller tarafından plajda aileler için ayrı bölümler oluşturuldu.

Ancak sahillerdeki başıboşluktan kaynaklı düzensizliğin bu yıl da sürdüğü görüldü. Pek çok sahilin ikinci konutların yer aldığı siteler tarafından adeta işgal edilerek tellerle ve çitlerle çevrili olması tepki çekmeye devam etti.

Halkın kullanımına açık olması gereken kamusal alanlar olmasına rağmen kumsallarda özel işletmeler nedeniyle kendi şemsiye ve şezlonglu ile denize girmek istenen vatandaşlar yine engellenmek istendi.

Öte yandan farklı ve fahiş fiyat uygulamaları da tepki çekmesine rağmen sürdü.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA