AR-GE BAHÇESİNE DADANAN DOMUZLAR İÇİN SÜREK AVI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AR-GE BAHÇESİNE DADANAN DOMUZLAR İÇİN SÜREK AVI


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nün tarımsal Ar-Ge çalışmalarının yürütüldüğü bahçesine dadanan yaban domuzları için sürek avı yapıldı.

Domuzların tarımsal Ar-Ge'de bulunan bitki ve ekipmanlara zarar vermesi, çalışan mühendis ve personelde tedirginlik oluşturması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü'nden alınan izinle sürek avı başlatıldı. Erdemli, Mezitli ve çevre ilçelerden avcılık ve atıcılık dernekleri üyesi 16 avcı tarafından gerçekleştirilen sürek avında polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Avla ilgili bilgi veren Erdemli Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ahiddin Ahmet Ateş, "Domuzların araştırma yapılan bahçelere girmesinden dolayı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün bize bir talebi oldu. Bu talep doğrultusunda avcı arkadaşlarla beraber bugün bir sürek avı yaptık. Avımız iyi geçti, herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Katılan avcı arkadaşlara teşekkür ederim" diye konuştu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA