ÇEVRE GÜNÜNDE FİDAN DİKTİLER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇEVRE GÜNÜNDE FİDAN DİKTİLER


 

Haber Merkezi

Gerçekleştirdiği tarımsal hamlelerle gündeme oturan Mezitli Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında biberiye ve kekik ekimi gerçekleştirdi. Mezitli Belediyesi, Mezitli Kent Konseyi ve Çamlıbel Lions Kulübünün ortaklaşa gerçekleştirdiği kekik ve biberiye dikim etkinliğine yoğun ilgi gösterildi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Mezitli kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul,  Mersin Çamlıbel Lions Kulübü Başkanı Aybükem Gönen, CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN TARHAN ELLERİYLE FİDAN DİKTİ

Güzel bir havada, Mezitli Belediyesi Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphane yanında bulunan alanda gerçekleşen ve her yaştan vatandaşın dikim yaptığı etkinlikte Başkan Tarhan, elleriyle biberiye ve kekik dikti, can suyu verdi.

Her sene Mart ayında düzenledikleri etkinliği korona virüsü nedeniyle bu yıl Dünya Çevre Gününde yapmak istediklerini dile getiren Mersin Çamlıbel Lions Kulübü Başkanı Aybükem Gönen, kendilerine bu imkanı sağlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkürlerini iletti.

“DOĞA AŞIĞI BİR BAŞKANIMIZ VARKEN BU AVANTAJI DEĞERLENDİRELİM”

Dünyanın hızla bir çevre felaketine doğru sürüklendiğine dikkat çeken Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul da, “Güneşin rüzgarın sonsuz enerjisi varken hala nükleer santral peşindeyiz. Sürekli çevremizi yok edecek felaketleri çağırıyoruz. Oysa Mezitli Belediye başkanımız Neşet Tarhan yaptığı çok küçük hamlelerle en önemli çevre hamlesini başlattı. 5 yıl önce oluşturmaya başladığı jakaranda korulukları şimdi muhteşem görüntüleri ile Mezitli’yi süslüyor. Yine kent içerisinde oluşturulan hobi bahçeleri, Üretici Kadın Kooperatifi ile gerçekleştirilen kent içi tarım projeleri dünyada ses getirecek çevre hamleleridir. Göstermiş olduğu önder liderlikten dolayı Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum. Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine çağrım böylesi doğa aşığı bir belediye başkanımız varken gelin el ele verelim ve yemyeşil bir kent oluşturalım” diye konuştu.

“MEZİTLİ HALKI ÇEVRE KATLİAMLARINA KARŞI DİK DURUYOR”

Mezitli’nin nüfusunun çok üzerinde örnek uygulamaları bulunduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Sahibi yok gibi görünen doğa en önemli talan ve çevre katliamının yaşandığı yerler. Doğaya sahip çıkılmadığından çevre katilleri çoğalıyor. Oysa çevre katliamının adı konulmalı ve hainlik olarak sıfatlandırılmalı. Çok iyi biliyoruz ki hainler sanıldığı gibi cesur değil korkaklardır. Bu korkak olanlara karşı bizim örgütlenmeliyiz ve itiraz etmeye alışmalıyız. Mezitli bunu her zaman yapıyor, denizi kirletecek balıkçı barınağına karşı yaptı, Tece’de otel yapılmak istenen sahilde yaptı, caretta carettaların yuvalanma alanı 100. yıl plajının talan edilmesine karşı yaptı, Eski Mezitli’de orman katliamı yapanlara karşı durarak yaptı. Mezitli o kararlılığı her zaman göstermiştir” dedi.

“ÇEVREYE SAYGI DUYANLARI ÇOĞALTMAYA ÇALIŞIYORUZ”

En büyük çevre hamlelerinden birisinin Mezitli’de gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Tarhan, “Çok önemli bir söz var; ‘Bizim gibi olanları çoğaltıp onları küçültmeliyiz’ diye. Biz de bizim gibi çevreye saygı duyanları çoğaltmak amacıyla çalışıyoruz. Kent tarımı hamlesini gerçekleştirdik. Daha dün kent merkezinde 10 dönemlik alanda mısır ekimi yaptık. 60 kadar jakaranda koruluğumuz, hobi bahçelerimiz, seralarımız, doğa yürüyüşlerimizle çok önemli işler yapıyoruz. Tüm bunları yaparken de en büyük desteği halkımızdan alıyoruz” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN ARADIĞI FİNANSMAN MODELİNİ MEZİTLİ 6 YILDIR YAPIYOR”

Mezitli’nin yaptığı çalışmaların ve kazandığı başarıların takip edildiğine ve örnek alındığına vurgu yapan Başkan Tarhan Konuşmasında, “Türkiye’de tüm belediyelerin bütçeleri yüzde 50-60 oranında düştü. Tüm dünyada yeni finansman modelleri aranıyor. Oysa tüm dünyanın bulmaya çalıştığı yeni finansman modelini Mezitli Belediyesi 6 yıldır başarıyla gerçekleştiriyor. 60 koruluk oluşturduk belediyemizin bütçesinden 1 lira harcamadık. Virüs sürecinde yüz binlerce dezenfektan, gıda kolisi ve maske dağıttık, belediye bütçemizden 1 lira harcamadık. Kentimize anaokulu, gençlik merkezleri, kafe kütüphane, yaşlı bakım merkezlerini hayırseverlerin desteğiyle yaptık. Bunu halkımızın belediyesine ve başkanına duyduğu güven sayesinde yaptık. Bugün yaşanan bir gelişme oldu. Klima ile ısıtılan Bircan Tüfekçioğlu Çocuk gündüz bakım Evimizde doğal gaza geçme talebi oldu. Hiç eşi görülmemiş bir biçimde ve bizim hiçbir talebimiz olmamasına karşın veliler maliyetin üçte birini kendilerinin karşılayacağını beyan ettiler. İşte, uzmanların farklı ve anlaşılmaz isimlerle bulmaya çalıştığı yeni finansman modeli budur. Bunu Türkiye’ye yaygınlaştıracağız. Bu çalışmaları da hep beraber yapacağız. Bir arada olmazsak başarmamız mümkün değil” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA