TEMİZ HAVA SOLUMAK HAKKIMIZDIR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEMİZ HAVA SOLUMAK HAKKIMIZDIR


 

MERÇED tarafından yapılan açıklamada “Tarım topraklarımız tarım zehirleriyle kirletilmiş, ithalata dayalı güvensiz gıda tüketimine mahkûm bırakılmaktayız” denildi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Çevre Ve Doğa Derneği (MERÇED), 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla uygulanan yanlış politikalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye’de ve Dünya’da uygulanan yanlış politikaların tüm varlıklarımızı tüketme noktasına getirdiği vurgulanan açıklamada “Dünya, Covid-19 felaketiyle birlikte büyük felaketler yaşamakta olup küresel iklim değişikliği tehdidi ile karşı karşıyadır. Bu tehdit artık krize dönüşmüştür. Bu ısınmanın sonucunda artık dünyanın her yerinde aşırı yağışların ve buzulların erimesinden dolayı seller, kuraklıklar, orman yangınları, türlerin yok oluşu ve gıda krizleri yaşanmaktadır.

Ülkemiz de bu yanlış politikaların uygulanmasından çok zarar görecektir. Son zamanlarda ülkemizdeki bütün yeraltı ve yerüstü zenginlikleri küresel bir saldırı altındadır. Bu saldırının sonucunda şirketler çok kar ederken doğamız katledilerek çevremiz kirletilmektedir” denildi.

“TÜRKİYE PLASTİK İTHALATI VE KULLANIMIYLA DÜNYANIN 10 BÜYÜK PLASTİK ÇÖPLÜĞÜNDEN BİRİ”

Türkiye’nin plastik ithalatı ve kullanımıyla Dünyanın 10 büyük plastik çöplüğünden biri olduğu ve sanayileşme adı altında gelişmiş ülkelerin sanayi ve nükleer çöplüğü haline dönüştüğü ifade edilen açıklamada; “Ülkemizde artık temiz hava solumak, kaynağından temiz su içmek hayal oldu. Orman katliamları ülkemizin her tarafında yapılmaktadır. Doğal kültürel ve tarihî varlıklara yönelik sistematik saldırılarından Salda Gölü de nasibini almaktadır.

Tarım topraklarımız tarım zehirleriyle kirletilmiş, ithalata dayalı güvensiz gıda tüketimine mahkûm bırakılmaktayız” denildi.

“DÜNYA ARTIK ALARM VERİYOR”

Mersin’de Nükleer karşıtı itirazlara rağmen Akkuyu Nükleer santralin zemininde oluşan çatlaklıklar önlenmediği halde inşaata devam edildiği hatırlatılan açıklamada şunlar söylendi:

“Ayrıca kentimizde kurulumu planlanan Balık Çiftlikleri ve Taşucu Tersanesi ile denizin ekosistemi ve uluslararası Ramsar sözleşmesi ile korunan Göksu Deltası çok zarar görecektir. Kentimiz vahşi madencilik ile talan edilmekte olup, Kentimizin kirlenen havasını, suyunu ve toprağını daha da kirletecek olan Karaduvar Polipropilen Tesisi ve Tarsus Biyokütle Enerji Santralinin ÇED raporları onanmıştır.

Gezegenimiz yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Dünya artık alarm veriyor. Kentimizdeki ve ülkemizdeki bu talan zihniyeti hepimizi geleceksiz bırakacaktır. Toprağımız, suyumuz, havamız ve yaşam hakkımız için doğamızı ranta kurban eden bu politikaların karşında mücadeleleri etkinleştirmek için, başta yerel yöneticiler olmak üzere meslek odalarını, STK’ları ve halkı mücadele etmeye davet ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA