“ASKIDA FATURA” KAMPANYASINDA 1 HAFTADA 165 BİN 365 TL ÖDENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ASKIDA FATURA” KAMPANYASINDA 1 HAFTADA 165 BİN 365 TL ÖDENDİ


 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün “Faturasını ödeyemeyenlerle ‘ben öderim’ diyenler buluşuyor” sloganıyla düzenlediği  “Askıda Fatura” kampanyasına hayırseverlerden destek gelmeye devam ediyor. Mersin’de “Askıda Fatura” uygulaması kapsamında 1 haftada 8 bin 63 adet fatura askıdan alındı. 82 bin 241 adet fatura askıda bulunurken, şu ana kadar toplam ödenen tutar 165 bin 365 TL oldu.

“İYİLİK BULAŞICIDIR” SLOGANIYLA KAMPANYAYA DESTEK OLDULAR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bir maaşıyla “Askıda Fatura”ya katılmasını çağrı olarak gören ve harekete geçen Musalla Gönüllüleri, 359 adet faturayı askıdan alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek verdi. “İyilik Bulaşıcıdır” sloganıyla kampanyaya katılan Musalla Gönüllüleri adına açıklama yapan Aylin Rüya Mantaş ve Yusuf Dediğidoğru, “Musalla Gönüllüleri hayırseverler ve ihtiyaç sahiplerine elçi olarak bulunduğumuz bir grup diyelim, bizler aralarındaki köprüyü kuruyoruz. Sayın Başkanımız Vahap Seçer’in yapmış olduğu askıda fatura kampanyasının çok siyasetin üstünde bir dil olduğunu anladık. Bizim özümüzde bu dayanışma ve birlik ruhu zaten vardı. Başkanımız’ın bize çağrı yaptığını algıladık. Kimin faturasını ödediğimizi bilmiyoruz. Sadece amacımız Başkanımız’ın yaptığı bu ayrım yapmaksızın, siyaset üstü çağrıya elimizden geldiğince destek vermek, bunu büyütmek ve yaymaktı” diye konuştu.

Yeşilmahalle Muhtarı Emrah Kara ise, “Başkanımız’a teşekkür ediyoruz. ‘Askıda Fatura’  projesi, anlamlı ve yerinde bir projedir. Covid-19’un bize gösterdiği bir toplumsal dayanışmanın gerekliliğidir. İnsanların hiç tanımadığı, bilmediği, hangi siyasetten olduğunu bilmeksizin başkasına yardım edebilme kaygısını ve mücadelesini vermesinin mimarı, Vahap Seçer ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’dir. Biz Başkanımız’ın, MESKİ yetkililerinin ve çalışanlarının ‘Askıda Fatura’ projesinde samimi olduğuna ve hassasiyetlerine inanıyoruz” dedi.

Kampanyaya katılmak isteyen yardımseverler, “askidafatura.mersin.bel.tr” ve “emeski.meski.gov.tr/askidafatura” adresi üzerinden, ihtiyaç sahibi ailelere ait ödenmemiş su faturalarının listesini görebiliyor.  Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar, fatura miktarlarının görüldüğü listeden istediği fatura ya da faturaları seçerek, bu faturaları kredi kartı ya da banka kartı ile ödeyebiliyor.

“HAYIRSEVERLER İLE İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZ ARASINDA DAYANIŞMA KÖPRÜSÜ KURUYORUZ”

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç, kampanyaya ilginin ve desteğin gün geçtikçe arttığını ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in de katıldığı, bir dayanışma örneği olan ‘Askıda Fatura’ kampanyasında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yüzleri gülmeye devam ediyor. Askıdan fatura alıp ödeme yapan yardımseverler sayesinde, faturasını ödemekte güçlük çeken dar gelirli vatandaşlarımızın rahat bir nefes almasını sağlıyoruz. Kampanyamız aracılığıyla hayırseverler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız arasında dayanışma köprüsü kuruyoruz. Destek veren tüm vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA