“TEHLİKENİN BOYUTLARI AÇIK ŞEKİLDE GÖRÜLMEKTE” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TEHLİKENİN BOYUTLARI AÇIK ŞEKİLDE GÖRÜLMEKTE”


 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Youtube’da çocuklara yönelik cinsel istismarı meşrulaştıran videoları yayınlayan kanallara ilişkin yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Haber Merkezi

Video paylaşım platformu Youtube’da bazı kanallarda çocuklara yönelik cinsel istismarı meşrulaştıran videoların ortaya çıkması sonrası CHP konuyu Meclise taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, video paylaşım sitesi YouTube'da 500 binden fazla aboneye sahip, 190 milyondan fazla izlenen "Gerçek Hikayeler" isimli kanalda açık şekilde çocuk istismarı yapıldığını ve bu istismarların da normalleştirildiğinin ortaya çıktığını belirterek “Bu kanallarda yer alan videoların yüksek izlenme sayıları ve videolara yapılan birçok yorum, olayın tehlikesinin boyutlarını açık şekilde göstermektedir.  Bu kanalları kuranların çok açık şekilde 12 ve 18 yaş arası çocuk kitleyi hedef seçtiği ve çocuk bedeni üzerinden para kazanan bu kişilerin yine bunları özellikle çocuklara izleterek izlenme üzerinden ayrıca bir rant sağladığı tespit edilmiştir” dedi.

Antmen, önergesinde bahsi geçen kanalla birlikte yine benzer şekilde içerikler paylaşan “İşte benim hikayem”, “hikayem bitmedi”, “bu benim hikayem”, “hayatın penceresi” ve “yalnız değilsin” isimli kanalların yayınladıkları videolarda "Annem başka biri için ailemizi terk etti", "Eski sevgilimi yeniden kazanmak için hamileymiş gibi davrandım", "15 yaşında hamile kaldım" gibi çocuk istismarını meşrulaştıran içeriklere rastlandığını ifade etti.

CHP’li Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

“Akıllı telefon ve bilgisayar ortamında çocuklar başta olmak üzere herkesin rahatça ulaşabildiği ve çocuk istismarını normalleştiren bu kanalların kapatılmasıyla ilgili hangi çalışmalar yürütülmektedir? Bu kanalların sorumluları hakkında hukuki süreç başlatılmış mıdır? Varsa ne aşamadadır? Bu kanallara toplama ulaşan ve bu içerikleri izleyen çocukların sayısı kaçtır? Bu çocukların, bahsi geçen kanallar nedeniyle uğradığı suiistimal zararlarının giderilmesi için bakanlık olarak herhangi bir çalışma yürütecek misiniz? Bu konuda ailelerin ve çocuk yakınlarının bilinçlendirilmesi konusunda ne tür çalışmalar yapılmaktadır? Son beş yılda, bakanlığınıza konuyla ilgili gelen şikayet sayısı kaçtır? Bu şikayetlerin kaçı değerlendirilmiş ve gerekli işlemler yapılmıştır? Son beş yılda, sosyal medya hesapları ve internet siteleri üzerinden çocuk istismarı yaptığı tespit edilen kaç hesap bulunmuştur? Yine son 5 yılda; çocuk istismarını ve şiddeti meşrulaştırdığı tespit edilen kaç hesap, adres ve kanal kapatılmıştır? 2015 Ocak ayı ila 2020 Haziran ayı arasında istimara uğrayan kaç çocuk tespit edilmiştir? Bu çocuklara yapılan psikolojik ve sosyal destekler nelerdir? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2015 Ocak ayı ila 2020 Haziran ayı arasında istimara uğrayan kaç çocuğun davasına müdahil olmuştur? Bu davaların sonuçları nelerdir?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA