MEZİTLİ’DE KENT İÇİ TARIM BAŞLIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’DE KENT İÇİ TARIM BAŞLIYOR


 

Görevde bulunduğu ilk 5 yıllık sürede kentin merkezinde toplam 150 dönümlük alanda oluşturulan 55’i jakaranda 60 koruluk ile yeşil bir Mezitli ortaya çıkaran Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kent içi tarım hamlesini hayata geçirdi. Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi ile birlikte hayata geçirilen proje ile kentin en merkezi bölgelerinde mısır, enginar ve salep üretimi yapılıyor.

Haber Merkezi

Kadın Üretici Pazarları, Jakaranda korulukları, hobi bahçeleri ile tarım alanında devrim denilebilecek yenilikler getiren ve beton binalar arasında boğulmuş kent yaşamında nefes alacak alanlar yaratan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kent İçi Tarım hamlesi başlattı. İlk etapta Mezitli Üretici Kadın Kooperatifiyle birlikte imar planında yeşil alan görünen bölgelerde enginar, salep ve mısır üretimi yapılmasını sağlayan Başkan Tarhan, pilot uygulamalardan beklenenin üzerinde başarı sağlanınca çıtayı yükseltti.

BOŞ ARSALAR TARIMSAL ÜRETİMDE KULLANILACAK

Mesleki uzmanlığı olan kooperatifçilik konusunda Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör başkanlığındaki Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi ve Mezitli Belediye Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonunu harekete geçiren Başkan Tarhan, kent içerisinde boş duran arsa sahipleriyle de görüşerek tarımsal üretim yapılması konusunda ikna etti. Arsa sahibi işadamının geçici süreyle tarımsal üretime izin vermesi üzerine çalışmaya başlanılarak mısır ekimi gerçekleştirildi.

KENT İÇİ TARIMA VATANDAŞLARDAN BÜYÜK DESTEK”

Başkan Tarhan günaşırı farklı bölgelerde yeni tarımsal üretimleri faaliyete geçireceklerini ifade eden, Mezitli’de atıl durumda kötü görüntü oluşturan bölgelerin yeşil hale geleceğini söyledi. Pilot deneme olarak başlattıkları enginar, salep ve mısır üretiminde büyük başarı kazanmalarının kooperatif üyelerini ve kendilerini daha fazla motive ettiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Kent içinde tarımsal bölgeler oluşturmamızın ardından sadece kendi çevremizde değil vatandaşlar tarafından da büyük destek aldık. Evinin karşısında mısır ekildiğini gören bir vatandaş, başka bölgelerde de mısır tohumu alınması amacıyla küçük te olsa para bağışında bulundu. Yine kent içerisinde arsası bulunan bir vatandaşımız, çok değerli arazisini tarımsal üretim yapılması amacıyla kullanımına izin verdi.  Vatandaşlarımızdan gelen bu destekler motivasyonumuzu daha yukarı noktalara taşıdı. Şimdi o bölgelerde üretim başlatıyoruz. Bu konuda koşulsuz destek veren Mezitlililere, Üretici Kadın Kooperatifimize, Mezitli Belediye Meclisimizin Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna teşekkür ederim. Mezitli’yi jakaranda ağaçlarıyla donattığımız gibi yemyeşil tarlalarla da buluşturacağız” dedi.

“KORONA VİRÜS İLE TARIMIN ÖNEMİ DAHA İYİ ANLAŞILDI”

Başkan Tarhan tarımda yaşanan sorunların korona virüsle birlikte bir kez daha gün yüzüne çıktığını belirtti. Tarhan, "İçerisinde bulunduğumuz korona virüs salgını çok iyi gösterdi ki, gıda eksikliği sadece insanı değil, insanlığı öldürüyor. Onun için tarıma çok önem veriyoruz. Hatta kent tarımına çok önem veriyoruz. Bu nedenle kadınlarımız kurduğu kooperatife de destek veriyoruz. Enginar hasadı, salep hasadı yapıldı. Önümüzdeki günlerde de mısır hasadı yapılacak. Türkiye’de ilk kez kent içerisinde tarım nasıl olur, örgütleme nasıl olmalı, tüm Türkiye’ye örnekleriyle birlikte göstereceğiz. Kentte, Türkiye’de tarımı yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

4 HAZİRANDA MISIR EKİMİ YAPILACAK

Mısır ekimi ile ilgili Babil Kavşağında bulunan Mezitli Belediyesi Sanatevi yanında bulunan arsaya 4 Haziran Perşembe günü, Solinova Mezitli Üretici kadın Kooperatifi ile birlikte mısır ekimi yapacaklarını hatırlatan Başkan Tarhan, “Kent içi tarım hamlemizde çok önemli bir adımı hayırsever bir vatandaşımızın arsasını kullanmasına izin vermesiyle atıyoruz. Kent içerisinde atıl durumda olan alanlarda yapacağımız tarımsal üretimle Mezitli’nin çehresinin değişeceğine inanıyoruz. 4 Haziran 2020 Perşembe günü tarımsal üretime katılmaya davet ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA