“AKKUYU’DAKİ İNŞAAT HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKKUYU’DAKİ İNŞAAT HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR”


 

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), Akkuyu Nükleer Santral inşaatında çalışan bir işçinin Covid-19 testinin pozitif çıktığını belirterek, buna rağmen Rusya’dan bölgeye işçi getirilmeye devam edildiğini bildirdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Dünyada ve ülkemizde Covid-19 salgını tehlikesi devam ederken Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında yaklaşık 6 bin kişi çalışmaktadır. Bu çalışanların arasında bir kişinin Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Çalışanlar arasında hastalık yayma riski mevcut iken ve Rusya’da Covid-19 hasta sayısı ve hastalığın yayılma oranı yüksek iken, Rusya Başbakanının Covid-19 testi pozitif iken Rusya’dan Akkuyu’ya halen çalışacak işçi getirilmeye devam ediliyor olup, halkın sağlığı hiçe sayılmaktadır.

Akkuyu Nükleer Santrali projesinin uluslararası sözleşmesi, hazırlanan raporları ve sürdürülen inşaatı anti demokratik, hukuksuz ve bilimsel kriterlerden uzaktır. Halkın, yerel yönetimlerin ve bilim insanlarının, meslek odalarının tüm itirazlarına rağmen inşaat devam etmektedir.

Akkuyu Nükleer Santral inşaatında, Covid-19 salgınında bile halkın sağlığını hiçe sayanlar ileride Akkuyu Nükleer santralinin tehlikelerini önlemeyecekleri açıktır.

Kamunun sağlığı açısından Akkuyu Nükleer santral inşaatının derhal durdurulmasını ve projeden vazgeçilmesini talep ediyoruz.” (ANAMUR GÜNDEM)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA