KABARIK SU FATURASI TEPKİSİ DİNMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KABARIK SU FATURASI TEPKİSİ DİNMİYOR!


 

MESKİ’nin gönderdiği kabarık su faturalarına halkın tepkisi dinmezken, MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Can Taşkın’ın merak edilen sorular ile ilgili paylaşımı eleştiri oklarının hedefi oldu!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’ne halkın tepkisi büyüyerek artmaya devam ediyor.

Geçen yıl seçim öncesi su ücretlerinde indirime gitme vaadi veren Başkan Vahap Seçer’in bu uygulamayı 1-12 metreküp arasındaki ilk kademe su miktarının faturalandırılmasında 1-10 metreküpe çekerek hayata geçirmesi tepki çekmişti. Su ücretlerinde indireme gidilse de kullanılacak su miktarının azaltılması eleştirilere neden olurken, yılbaşında yeni abonelik ücretlerine yapılan zam MESKİ ile ilgili belediyeyi yine eleştiri oklarının hedefi yaptı.

BAŞKAN ‘KARA PROPAGANDA’ DEMİŞTİ

Yeni tip koronvirüs covid-19 ile mücadele sürecinde uyguladığı politikalarda tepkiye neden oldu. Su faturalarının ertelenmesi ile ilgili karar alarak ertelenen faturaların da ortalama hesaplanarak tahsil edilmesi sürecinde vatandaşa kesilen kabarık hesaplara tepkiler çığ gibi büyüyor. Başkan Seçer’in tepkiler ile ilgili ilk günlerde “Kara propaganda yapılıyor” açıklaması hafızalardaki yerini korusa da konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıyan meclis üyeleri halkın sesi oldu.

SON HEDEF GENEL MÜDÜRÜ YARDIMCISI CAN TAŞKIN

Ancak hala geri adım atmamakta direnen Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ, kabarık su faturalarını savunma amacıyla propaganda yapmayı sürdürüyor. MESKİ’nin gönderdiği kabarık su faturalarına halkın tepkisi dinmezken, MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Can Taşkın’ın merak edilen sorular ile ilgili paylaşımı eleştiri oklarının hedefi oldu!

“GEÇEN YIL İLE BU YIL ARASINDA 27 KURUŞ FARK VAR”

MESKİ’ye ait sosyal medya hesabı üzerinden, “Su Faturaları Konusunda Merak Edilenler” konulu bir paylaşımı yapan Taşkın, salgın döneminde artan su tüketimine ve sayaç okumasında ortalama değerin alınmasına da bağlı olarak; fatura bedellerinin yüksekliği, tarifelerde farklılık olup olmadığı gibi birçok konuda bilgi kirliliği yaşandığını savundu.

Paylaşımında; “MESKİ suya zam yaptı mı?” sorusuna yanıt veren Taşkın, “2019 yılının Mart ayında 1 metreküp içmesuyunun bedeli 1. kademe 3,15 TL’dir. 2020 yılı Ocak ayında 3,32 ve şuanda Mayıs ayında 3,42 TL’dir. Toplam 27 kuruşluk bir fark vardır bu da TÜFE farkıdır” dedi.

“KADEME YENİ DEĞİL” SAVUNMASI

Kademe uygulaması ile ilgili de bilgi veren Taşkın, “Kademe uygulaması geçmişten beri yaptığımız bir uygulamadır. Burada amacımız; bu tasarrufu sağlamak ve suyu gelecek nesillere taşımak için tasarruf bilincini yerleştirmektir. Kademe uygulamasında; abonelerimizin yüzde 71’lik kısmı birinci kademe, yüzde 23’lük kısmı ikinci kademe diliminde ve yüzde 11’lik kısmı 3’üncü kademe diliminde bulunmaktadır. Ancak geçtiğimiz 2 aylık pandemi sürecinde abone oranlarımızda bazı değişiklikler oldu. Birinci kademedeki abonelerimizin bir kısmı 2’inci kademeye, ikinci kademedeki abonelerimizin bir kısmı da 3’ünc kademeye geçmiş bulunmakta. Bunun tek sebebi kullanılan su tüketiminin artmasından kaynaklıdır” dedi.

 

 

NİSAN’DA SAYAÇLAR OKUNMADI

Pandemi süreci sebebiyle MESKİ’nin Nisan ayında sayaç okuması gerçekleştirmediğini işaret eden Can Taşkın, “Tüketimleri ortama üzerinden SMS yoluyla vatandaşlara bildirdik” dedi.

 

YÜKSEK FATURANIN NEDENİ ÇOK KULLANIMMIŞ!

Taşkın ayrıca şu açıklamaları yaptı, “Yükselen faturaların tek sebebi tüketim kaynaklıdır. Pandemi sürecinde tüketimler MESKEN abonelerinde çok ciddi oranda arttı. Bunu sebebi okulların kapanması, 20 yaş altı ve 65 yaş üstünün evde olması, işyerlerinin de kapalı olması ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle herkesin evde olmasıydı.Bundan dolayı mesken tüketiminde ciddi bir artış oldu. ocak ayında 4 milyon metreküp su tüketimi hizmeti verilmişken, Mayıs ayında bu rakam 5 milyon 200 bin metreküpe çıkmıştır” dedi.

 

MERSİNLİLER ATEŞ PÜSKÜRÜYOR

Ancak Taşkın’ın tüm açıklamalarına karşın paylaşıma yorum yağdıran Mersinliler’den çok sayıda tepki geldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ yönetimine adeta ateş püsküren Mersinliler.itirazları ile ilgili geri dönüş alamamaktan da dert yandılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA