“EL BEBEK GÜL BEBEK” PAKETLERİ MERSİN’İ GÜLÜMSETİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“EL BEBEK GÜL BEBEK” PAKETLERİ MERSİN’İ GÜLÜMSETİYOR


 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde bebekleri olan dar gelirli aileler için “El Bebek Gül Bebek” projesi başlattı. Büyükşehir, Kriz Merkezi’ne gelen 10 binin üstündeki başvurunun yüzde 80’ini hızla karşılayarak, içerisinde bebek bezi, bebek maması, şampuan, ıslak mendil ve sabunun bulunduğu bebek paketlerini ailelere hediye etti. Ramazan Bayramı’nda da dağıtıma devam eden ekipler, “Bu Bayram Çocuklar Evde Şekerler Kapıda” yazılı şeker paketlerini kapısını çaldıkları hanedeki çocuklara ikram etti.

BÜYÜKŞEHİR’E 10 BİN CİVARI BEBEK PAKETİ TALEBİ ULAŞTI

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın başlattığı “El Bebek Gül Bebek” projesi, salgın sürecinde bebek sahibi olan dar gelirli ailelerin yüzünü güldürdü. 0 324 533 37 21 numaralı Kriz Merkezi’ni arayan aileler, Büyükşehir’den bebek paketi talebinde bulundu. Projenin başlangıç sürecinde 2 bin civarı gelen talep, süreç içerisinde 10 binin üzerine ulaştı. Yeni talepleri de alan Büyükşehir, kısa süre içerisinde taleplerin yüzde 80’ini karşıladı.

“TALEPLERİN 8 BİNİNİ KARŞILAMIŞ DURUMDAYIZ”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, talepleri hızla karşılarken, yeni talepleri de almaya devam ettiklerini söyledi. Gökayaz, şöyle dedi:

“Pandemi sürecinde ortaya çıkan sıkıntılardan birisi de ailelerin yaşadığı ekonomik problemler oldu. Çocuğu dünyaya yeni gelmiş vatandaşlarımızın bu anlamda birtakım sıkıntılarının olması bu süreçte çok normal. Biz de ailelerimizi desteklemek amacıyla içerisinde bebek maması, şampuan, ıslak mendil, bebek bezi ve sabun olan bir hediye seti oluşturduk. Çünkü buradaki en önemli konulardan birisi çocuğun beslenmesine yönelik bir problemdi. Çocuk mamasıyla bebeğimizin bu dönemdeki ihtiyacını karşılamayı birincil görev bildik. Şu anda 10 binin biraz üzerinde bir talep söz konusu. Bu taleplerin 8 binini karşılamış durumdayız. Geriye 2 binlik bir talebimiz kalıyor. Bunu da hızlı bir şekilde karşılıyoruz. Ayrıca yeni talepler de alıyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA