ÇİFTÇİ ALTINDAN KALKAMIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİ ALTINDAN KALKAMIYOR!


 

Yıllardır maddi olarak büyük bir yükün altında kalan ve 2 haftadır farklı doğal afetlerle uğraşan çiftçilerin bu yükler altında ezildiklerini söyleyen Akdeniz Ziraat Odası Başkan Vekili Turgut Demir, “Küçük üretici yaşanılanların altından kalkamayacak halde” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Akdeniz Ziraat Odası Başkan Vekili Turgut Demir, 2 haftalık süreçte küçük çiftçinin yaşadığı sorunları değerlendirdi. öncelikle gelen sıcak hava dalgasının, ardından da çıkan fırtınanın çiftçiyi çok zor duruma soktuğunu söyleyen Demir, “Yaşanılanlar üst üste gelmeye devam ediyor. Küçük üretici altından kalkamayacak durumda” dedi.

“NET HASAR HAZİRAN’DA BELLİ OLACAK”

Geçtiğimiz hafta mevsim normallerinin üzerinde bir sıcajklık yaşandığını söyleyen Turgut, “

Sıcaklık mevsim normallerinin üzerine çıkınca doğal olarak bitkiler etkilendi. Çiftçiler sıcak hava konusunda sosyal medyadan ve SMS’lerle bilgilendirdi. Su sıkıntısı yaşanmaması açısından arazi birliklerimiz su verdi ve çiftçiler elinden geleni yaptı. Fakat buna rağmen çiçekten taneye yeni dönmüş olan narenciye ürünlerimiz sıcaktan etkilendi. Çünkü sıcaklık beklenenden daha uzun ve yüksekti” dedi. Şimdilik net olarak yaşanılan zararın hesaplanamayacağını söyleyen Demir, “Net olarak narenciyede hasar haziran sonunda belli olur. Çünkü haziranda bitki bir döküm yapacaktır. Şimdilik ciddi bir hasar görünüyor ama haziran sonunda kesin olarak görülebilir” diye açıkladı.

“ÜRETİCİMİZE ACİLEN DESTEK VERİLMELİ”

Yaşanılan sıcak havanın yaraları sarılmadan küçük üreticinin bir de fırtına ile karşı karşıya kaldığını vurgulayan Demir, “2 hafta boyunca üretici bu sorunlarla boğuştu. Aslında zaten reticnin sorunu daha da derin. Geçmişten gelen borçlar hala duruyorken üstüne daha da maddi zarara uğruyor. Bayramı bayram olarak geçiremedi çiftçilerimiz. Hala ayakta kalmaya çalışıyorlar ama geçmişten gelen yükleri de taşıyamıyorlar” diye konuştu. Her şeye rağmen üreticinin üretmeye devam ettiğini söyleyen Demir, “Üreticimize acilen destek verilmeli. Tüm dünyayı saran Covid-19’a rağmen, yaşanılan doğal afetlere rağmen üretime devam ediyorlar. Bizlere bu süreçte en büyük destek onlardan geliyor, onlarında desteği verilmeli” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA