BAYRAM COŞKUSU YALNIZ KALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAYRAM COŞKUSU YALNIZ KALDI


 

Ramazan Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de sessiz kutlandı. Şehitlikte sosyal mesafe kurallarına uyularak düzenlenen tören ile bazı belediyelerin gezici araçlarla düzenlediği eğlenceler dışında etkinliklere imza atılmadı.

SERKAN TULTAK

Yeni tip Korona virüs covid-19 ile beraber yaşanan pandemi süreci bayram neşesini sokağa çıkma kısıtlaması ile başka bayramlara bırakırken caddeleri de boş bıraktı.

Emniyet güçlerinin yer yer tedbir alarak sıkı kontroller yaptığı kentimizde araç yoğunluğu dikkatlerden kaçmazken Mersinlilerin yasağa genelde uydukları görüldü.

ŞEHİTLİK UNUTULMADI

Önlemler kapsamında Ramazan Bayramı’nın ilk gününde şehit ailelerini yalnız bırakılmadı. Valilikçe şehitlikteki tören düzenlenerek protokolün katılımı ile dualarla anma yapıldı. Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakan protokol üyeleri ailelere sabırlar diledi.

BAYRAM EĞLENCESİ VATANDAŞIN AYAĞINA GİTTİ

“Nerede o eski bayramlar" diyenlere Toroslar'da gezici bayram tırı ile nostaljik bir yolculuk yaşatıldı. Toroslar Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Ramazan Bayramı'nı  evlerinde geçirecek ilçe sakinleri için güzel bir sürpriz hazırladı. Toroslar Belediyesi'nin Bayram Tırı, mahalle mahalle, sokak sokak gezerek bayram coşkusunu vatandaşın ayağına götürdü. Rengarenk balonlarla süslenen araçların da yer aldığı kortej, Toroslar'ın dört bir yanında ilçe sakinlerine bayram heyecanını balkonlarda yaşattı.

Adeta şölen alanına dönüşen tırda Nefes Musiki Topluluğu, en güzel eserlerini Toroslar halkı için söyledi.  Seyyar konser sahnesine çevrilen ve canlı müzik ziyafetinin yaşandığı tırda yer alan Hacivat-Karagöz ile animasyon ekiplerinin gösterileri ise coşkuya ayrı bir  renk kattı.

Balkonlarından eğlenceye eşlik eden 7'den 70'e herkesin sevinci ise görülmeye değerdi. Vatandaşlar, cep telefonlarının kameralarıyla bu anı ölümsüzleştirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA