15 YAŞINDA SOKAĞA ATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

15 YAŞINDA SOKAĞA ATILDI


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde velayeti anne ve babasında olan 15 yaşındaki çocuk, annesi tarafından beş parasız kovulduğunu iddia etti. 5 yıldır görüşemediği babasını karakolda gördüğünü söyleyen M.K.T. dakikalarca sarılarak ağladığını söyledi.

Mersin'de, iddiaya göre annesi ile birlikte yaşayan 15 yaşındaki M.K.T. 8 Nisan tarihinde kendisine sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen sokağa atıldığını söyledi. Gözleri dolarak başından geçenleri anlatan M.K.T. “Babam ve annem 5 yıldır ayrılar. Annem 5 yıl süresince babamla görüşmeme hiç izin vermedi. Biz babamı kötü bildik. 8 Nisan tarihinde ise annem bana ‘Ben evleneceğim, başının çaresine bak, evleneceğim adam seni istemiyor’ diyerek evden kovdu. Sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen sokağa atıldım. 15 yaşında olmam nedeniyle ağlayarak polis karakoluna gittim. Ne yapacağımı bilemiyordum. Babamı aradım, 5 yıldır görüşemediğim babamla orada görüştük. Dakikalarca babama sarılarak ağladım, babam ‘hiçbir şeyi kafana takma’ dedi. Yaşım küçük olduğundan hiçbir şeyin farkında değildim, babamı kötü biri olarak biliyordum. Babam bize her türlü desteği sağladı” dedi.

"ÜSTÜM ARANARAK EVDEN KOVULDUM"

Annesi tarafından telefon, bilgisayar ve kişisel eşyalarına el konularak evden kovulduğunu anlatan M.K.T., “Annem, telefonumu bilgisayarımı ve eşyalarımı elimden alarak evden kovdu. Annem beni evden kovduğu zaman üstümü arayarak anahtarımı bile elimden aldı. Annem eski okulumdan alarak, okul ücretini ödemeyeceğini söyledi. Babama her şeyi anlattım, babam bana yeni kıyafet, bilgisayar, telefon ve her şeyimi aldı. Yeni bir özel okula yazdırdı, babama teşekkür ediyorum. Babamın bize yatırdığı nafakaya bile annem göz dikti. Bize gönderilen nafakaya icra koydurdu. Mantık olarak düşünülürse bana gelen nafakaya nasıl göz dikersin? Sen nasıl bir annesin? Seni anlayamıyorum. Kardeşim ve bana çok zulüm etti. Artık bizi rahat bırak. Sen nasıl bir annesin, hem çocuğunu okuldan alıp, hem de 5 parasız evden kovabilirsin. Nasıl umursamazca davranabilirsin. Şu an kardeşimle hukuken görüşebilirim, ama izin vermiyorsun, kardeşimle görüşmeme izin ver. Beni ve kardeşimi artık rahat bırak, bize zulüm etmeyi de bırak. Buradan yetkililere sesleniyorum benim ve kardeşimin sağlıklı bir geleceği olması için ikimizin de velayetinin babama geçmesini istiyorum. Babamın da bu konuda mücadele vereceğine inanıyorum. Kardeşimin annemle yaşamasını istemiyorum. Kıyafetlerimin, bilgisayarımın bana ulaşmasını istiyorum” şeklinde konuştu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA