ŞEHRİN ORTASINDA JAKARANDA ORMANI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEHRİN ORTASINDA JAKARANDA ORMANI


 

Haber Merkezi

Havaların ısınmasıyla birlikte mor çiçekleriyle kenti saran jakaranda korulukları virüsün etkisi nedeniyle bunalan vatandaşlar için sığınılacak en önemli limanlardan birisi oldu. Virüsün yayılmasını önlemek amacıyla evde kal çağrılarına uyarak dört duvar arasında yaşamak zorunda kalan vatandaşlar ilk buldukları fırsatta kendilerini jakaranda koruluklarına atıyorlar. Belirli dönemlerde yürüme mesafesinde dışarıya çıkılmasına izin verilen 65 yaş üstü ve 20 yaş altı Mezitlililer, jakaranda ağaçlarının sağladığı eşsiz güzellikler altında temiz havanın ve güneşin tadını çıkarıyor.

Güzel kokusunun yanında egzoz gazını en iyi emen ağaç olmasıyla bilinen jakarandalar, kentin çehresini de değiştiriyor.

Koruluk içerisinde ve etrafında yürüyüş ve spor yapan vatandaşlar, “Parklarımızda çok güzel çiçekler açtı. Karşıdan bakarken bile mutlu oluyoruz. Özellikle virüs döneminde balkonumuza çıkınca böyle bir güzellikle karşılaşmak tüm kötü enerjimizi alarak içimizi ferahlatıyor” dedi.

Koruluktan önce alanda boş bir arsanın bulunduğunu ifade eden vatandaşlar, “Burası boşluk kötü görüntülü bir yerdi. 3 yıl gibi kısa bir sürede ağaç olarak burasını cennete çevirdi. Baktıkça içimiz açılıyor” diye konuştu.

Kentin en merkezi yerlerinde imar planında yeşil alan görünen her noktayı park ve koruluk yaptıkları bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, daha temiz bir hava, daha yeşil bir Mezitli için çalıştıklarını söyledi.

Kent içerisinde 150 dönümü aşan alanda açtıkları 55 korulukla Mezitli’nin havasını değiştirdiklerini kaydeden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Mezitli’nin birçok yerinde koruluk alanları oluşturduk. Birçok sivil toplum kuruluşlarını Mezitli’de aynı çatı altında topladık. Kendilerine alan verdik ve bu alanlarda jakaranda cinsi ağaçlardan oluşan koruluk yapma imkanı sunduk. Toplamda 150 bin metrekarelik alana dikilen fidanlarımız hızla büyüdü. Havaların oldukça sıcak geçtiği bu sıcak günlerde ağaçlarımız çiçek açtı. Muhteşem bir renk şöleni ortaya çıktı. Ağaçlarımızın mor rengindeki hafif kokulu çiçekleriyle vatandaşlarımıza huzur vermesini diliyorum. Doğaseverlerin de koruluklarımızı duyarsız vatandaşlar tarafından oluşacak olan tehlikelere karşı korumalarını istiyorum" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA