19 MAYIS AKŞAMI GÖKTE HAVAİ FİŞEK, DENİZDE İSE TEKNELİ KUTLAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

19 MAYIS AKŞAMI GÖKTE HAVAİ FİŞEK, DENİZDE İSE TEKNELİ KUTLAMA


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılını Mersin’de hem havadan hem karadan hem denizden coşkuyla kutladı.

Haber Merkezi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılı Mersin’de renkli ve coşkulu anlara sahne oldu. Mersinliler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere bıraktığı emanete sahip çıktığını bir kez daha gösterdi. Koronavirüs salgını nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi bu sene alışılmışın dışında bir kutlama hazırladı. Gün içerisinde 19 Mayıs konvoyu Başkan Vahap Seçer’in katılımıyla kentin sokaklarında ve caddelerinde Mersinliler’e heyecan dolu dakikalar yaşattı. Akşamında ise Mersinliler’in 19 Mayıs coşkusu gökte havai fişek, denizde tekne, sosyal medyada ise konserle devam etti.

MERSİN’DE KUTLAMALAR 19 MAYIS KONVOYUYLA BAŞLADI

Öğle saatlerinde Başkan Vahap Seçer’in de içerisinde bulunduğu konvoy kentteki cadde ve sokakları bir uçtan diğer uca kuşattı. Büyükşehir Belediye Bandosu’nun, sporcuların, motosiklet ve bisikletlilerin bulunduğu konvoyun coşkusuna Mersinliler de balkonlardan ve sokaklardan bayraklar, ıslıklar ve alkışlarla eşlik etti.

Athena’dan “Her Şey Güzel Olacak” şarkısıyla Taş Bina önünden çıkan konvoyda umut dolu şarkılar ve marşlar çalındı. Mersinliler’in 19 Mayıs coşkusuna baştan sona ortak olan Başkan Vahap Seçer, “Bugün Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı gün. Özgür, bağımsız, demokratik Türkiye için ilk kilometre taşlarının döşendiği gün. Çok mutluyuz. Bir asrı geride bıraktık. Çok daha güzel günlerde, daha gelişmiş, daha kalkınmış, daha özgür, demokratik, çağdaş bir Türkiye’de bayramlar kutlayacağız” dedi.

KUTLAMALAR AKŞAM SAATLERİNDE DENİZDEN VE HAVADAN SÜRDÜ

Mersinliler’in 19 Mayıs coşkusu akşam saatlerinde de devam etti. Büyükşehir Belediyesi, saat 19.19’da balkonlardan ışıklar, alkışlar, ıslıklar ve bayraklarla kutlamaya ortak olan Mersinliler’in coşkusuna ilerleyen dakikalarda havadan ve denizden eşlik etti.

“19 Mayıs Kutlu Olsun” yazılı ışıklı bir tekne Beşiktaş Meydanı’ndan yol alarak kutlamaları denize taşıdı. Teknenin çıkışı sırasında gökyüzünü havai fişekler kuşattı. Teknede "İzmir Marşı", "10. Yıl Marşı", "Hoş Gelişler Ola" ve "Her Şey Güzel Olacak" gibi şarkılar ve marşlar çalındı. Beşiktaş ve Fenerbahçe Meydanları’nın yanı sıra Viranşehir’de süren havai fişek gösterileri Mersinliler’e unutulmaz bir 19 Mayıs yaşattı.

MERSİNLİLER BU SENE ALKIŞ VE TÜRK BAYRAĞI EMOJİLERİYLE 19 MAYIS KONSERİNE EŞLİK ETTİ

Geçen yıl 19 Mayıs’ın 100. yılını Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda konserlerle kutlayan Büyükşehir, Koronavirüs salgını nedeniyle bu sene konseri Mersinliler’in evlerine taşıdı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Orkestrası sanatçılarının özel konseri 19 Mayıs akşamı Mersinliler’e müzik şöleni yaşattı. Salgın nedeniyle alanlarda bir araya gelemeyen Mersinliler, Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarında buluşarak bu sene alkış ve Türk Bayrağı emojileriyle konsere eşlik etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA