TARHAN’IN SAVUNMASI: MECLİSİN SİYASALLAŞMASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARHAN’IN SAVUNMASI: MECLİSİN SİYASALLAŞMASI!


 

Olaylı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nı terk ederek partide eleştiri oklarının hedefi haline gelen CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’dan; "Meclis siyasallaştırıldı ben de salondan ayrıldım" savunması geldi.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hafta sonu yapılan olağanüstü meclis toplantısının etkileri devam ediyor. Mecliste öne çıkan konulardan biri olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın toplantıyı terk etmesine ilişkin eleştiriler artarken parti ile arası açık iki ismin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmuştu.

Sessizliği bozan Başkan Tarhan oldu.  Olaylı Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nı terk ederek partide eleştiri oklarının hedefi haline gelen CHP'li Neşet Tarhan, yaptığı yazılı açıklama ile savunma yaptı.

TARHAN’IN SAVUNMASI

Tarhan’ın açıklaması şu şekilde;

“Mersin Büyükşehir Belediyemizin 250 bin TL ve MESKİ Genel Müdürlüğü’nün 100 bin TL borçlanma istemleri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 16 Mayıs saat 14.00’deki toplantısında yaklaşık 5 saat süre ile görüşüldü. Büyükşehir ve Meski’nin borçlanma konularının görüşülmesi sırasında ayrı ayrı görüşlerimi, meclisten beklentilerimi dile getirdim.

Büyükşehir borçlanma onaylamasına geçildiği anda ve sonuç belli iken meclis toplantı salonundan çıkma kararımın bu çerçevede ve aşağıda belirttiğim Meclis’in siyasallaştırılmaya evrilmek istenmesi çerçevesinde değerlendirilmesi gerekir. (Ayrıca, MESKİ Genel Kurulunda da toplantının başından sonuna kadar Meclis Salonunda idim).

Neden-sonuç ilişkisinde diyalektik olarak değerlendirme derinliği yakalanamaz ise geriye bazı kişi veya kişilerin yanlış anlaması veya bazı bilinen amaç ile yaptığı yorum kalabiliyor.

Meclis toplantısı sırasında değişik partilerden çok sayıda vatandaş bana mesaj göndererek toplantının seyrini şiddetle eleştiriyorlardı. ‘Ne yapıyorsunuz?’ diye soruyorlardı. 27 yıldır (6 yılı Meclis Üyesi olarak) Mersin Belediye Meclis Toplantılarını izleyen bir kişi olarak 5 saat borçlanma konusunun analitik olarak değerlendirilmesinden ziyade siyasi ön yargıların meclis öncesi kararlaştırıldığı izlenimini veren tartışmaları kamuoyu da izledi. Bu konuda takdiri halka bırakmak gerekir diye düşünüyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, 16 Mayıs’a kadar olan süreçteki gelir ve gider akış tablolarını tek tek ve anlaşılır şekilde, yapılacak hizmetlerin her birini de şeffaf biçimde uzun uzun izah etti.

Halkımız meclisin borçlanma kararı ile ilgilenmekten ziyade belediyelerimizin halk yararına yaptığı ve yapacağı hizmetleri merak etmekte, izlemekte idi.

Ben bugüne kadar Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Vahap Seçer’in belediye bütçesini dürüstçe, akılcı bir şekilde yönettiğine inananlardanım.

Bu nedenle Başkanın istediği miktarlarda olmasa da “Meclisçe uygun görülecek oranda” (ki Mecliste önerim rakamsal olarak da 175 bin TL ve 80 bin TL olarak ifade edilmiştir) borçlanma yetkileri verilmeli idi.”

“VAHAP SEÇER’E GÜVENİLEREK, KENDİSİNE MORAL GÜCÜNÜ VERMEMİZ GEREKİRDİ”

Rahatsız olduğu konulara da ayrıçça değinen Tarha, şunları ekledi;

“Belediye Meclislerinde siyasal parti bağlamında konuşmalar yasak olmasına karşın bu bağlamda meclis düzenini etkileyen bazı konuşmalardı.

Mersin ve 13 ilçesinin beklediği hizmetlerin gerçekleşebilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e güvenilerek, kendisine moral gücünü vermemiz gerekirdi diye düşünüyorum.

Umarım bundan sonra ki meclis toplantıları az sayıda da olsa bazı arkadaşların önyargılarından uzak, konuların daha objektif olarak değerlendirildiği Mersin halkı ile özleşen, Mersin halkının beklentilerine cevap verecek şekilde Türkiye’ye örnek olarak gerçekleşir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA