HSK’NIN ADALET AYIBI ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HSK’NIN ADALET AYIBI !


 

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in ölüm orucu nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından, sosyal medyada yaşam hakkını savunan paylaşım yapan Hakim Orhan Gazi Ertekin ile Yargıçlar Sendikası Başkanı Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında soruşturma başlatılmasını, ‘HSK’nın adalet ayıbı’ olarak değerlendirdi.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“HSK SİYASİ KARAR VERMİŞTİR”

“Hakim Orhan Gazi Ertekin ile Yargıçlar Sendikası Başkanı Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan’ın, her insanda olması gereken ‘insani’ bir duygu ile ölümden duyduğu üzüntüyü ifade eden sosyal medya paylaşımları nedeniyle haklarında HSK tarafından soruşturma başlatılarak,  Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan’ın 3 ay görevden uzaklaştırılması, ifade özgürlüğünün ve yargı bağımsızlığının yok sayılmasının acı bir tablosudur.

Televizyonda ölüm listesi hazırladığını söyleyen, ölüm tehditleri savuran, örgüt kurma ve yönetme suçu işleyen şahıslar hakkında hiçbir soruşturma başlatılmazken, yaşam hakkını savunan sosyal medya paylaşımları nedeniyle Hakim Orhan Gazi Ertekin hakkında soruşturma başlatılması, Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan’ın da görevden uzaklaştırılması, HSK’nın adalet ayıbıdır. HSK bir kez daha bağımsızlığını ve tarafsızlığını yitirmiş, siyasi bir karar vermiş, yargıç bağımsızlığını ağır bir şekilde ihlal etmiştir. Yaşam hakkını savunmak, insan yaşamına değer vermek, yargıçların asli vicdani ve hukuki görevidir. Hakim Orhan Gazi Ertekin ile Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan sosyal medya paylaşımlarını, masumiyet karinesi ve hukukun evrensel ilkeleri çerçevesinde yapmıştır. Mersin Barosu olarak; Anayasa’nın 2, 26 ve 138. maddeleri ile evrensel hukuk ilkeleri kapsamında, Hakim Orhan Gazi Ertekin’in, Hakim Ayşe Sarısu Pehlivan’ın ve hukukun üstünlüğünden yana mücadele eden tüm yargıçların yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla sunarız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA