ÜNLÜSELEK HOTEL VİRÜSE KARŞI HAZIR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜNLÜSELEK HOTEL VİRÜSE KARŞI HAZIR!


 

Anamur’da 30 yıldır turizme hizmet veren Ünlüselek Hotel, koronavirüse karşı önlemlerini aldı. Otel yönetimi, pandemi sürecinde istenilen kuralları harfiyen uyguluyor. Ünlüselek Hotel Yönetim Kurulu Üyesi Uzay Ünlüselek, pazartesi gününden itibaren virüse karşı çalışma sistemine başlayacaklarını açıkladı.

Haber Merkezi

Ünlüselek Hotel Yönetim Kurulu Üyesi Uzay Ünlüselek, Ünlüselek Hotel olarak aldıkları önlemleri anlattı. Uzay Ünlüselek, Anamur bölgesi olarak yerli turizme hizmet ettiklerini belirterek, “Biz genelde Mersin bölgesi ve Anamur bölgesi olarak yerli turizme hizmet ediyoruz. Yerli turiste hizmet ettiğimiz için okulların kapanmasıyla başlayan ve açılmasıyla kapanan bir sezonumuz var. En yoğun sezonumuz bu dönem. Yabancı turist ile çalışmadığımız için pandemi döneminde şanslıyız. Çünkü şu anda yerli turist Türkiye’de. Pandemi dönemini diğer ülkelere oranla daha az hasarla atlatıyoruz. Çok önemli günler geçirdik.  Başarılı bir pandemi dönemi geçirdik. Bunun karşılığını ise yaz döneminde alacağımızı düşünüyorum. Anamur’da hiç korona virüs vakası çıkmadı. Yerli turistin buraya akın edeceğini düşünüyorum. Yerli turistten şu anda otele gitmeye korkuyor. Ev kiralayayım, yat kirayayım diyenlerde var. Virüsten dolayı bunlara talep arttı ve artacaktır” dedi.

PAZARTESİDEN İTİBAREN UYGULANACAK

Ünlüselek Hotel olarak aldıkları önlemlerden bahseden Uzay Ünlüselek, “Oteller yüzde 50 dolu olacak. Bazı oteller var, 1500 yatağı var. Lakin restaurat ile havuzu 1000 kişilik. Bundan dolayı böyle bir karar alındı. Benim 60 tane odam var. 360 kişilik restaurantım var. Bizim kapasitemiz küçük lakin sosyal alanımız geniş. Bizim otelimizde insanlar nefes alabiliyor ve sosyal mesafeye uyabiliyor.O karar büyük otellere geçerli. Ama bize de karara uyun derlerse, karara bizde uyarız. Biz pandemi döneminde büyük otellerde  ne uygulanıyorsa aynısını yaptık. Yeni dönemde de aynısını uygulayacağız.  Müşteriyi bizim otelimize girerken dezenfektasyon paspasına basarak içeriye öyle girecek.  Onu COVİD-19 masası karşılayacak. Kişisel verilerini alacak. O masada maske, eldiven ve dezenfektan verilecek. Restaurantta ve lobide 1 er buçuk metre ara olacak. Müşterilerimiz sosyal mesafeye uyacak. Otelimize  girişte ateş ölçer olacak. Gelen müşterimizin ateşi ölçülecek. Restaurantta; meze,tatlı, ekmek  ve salatalarını masalara koyulacak. Açık büfede çıkan yemekleri, 1.5 metre mesafeden müşteriye aşçımız verecek. Müşteri o gün ne yemek istiyorsa ve menüde ne varsa verilecek. Her odanın kendine ait bir masası olacak. Müşteri geldiği zaman oraya oturacak. Şezlonglar arasında 1.5 metre olacak. Bu önlemlerin hepsini aldık. Pazartesi gününden itibaren uygulayacağız” sözlerini kullandı.

“VİRÜSE KARŞI HAZIR HALE GELMEK İÇİN 25 BİN TL HARCADIK”

“Mersin otellerinin en büyük  kazancı; düğünler ve toplantılardır” diyen Ünlüselek, “Turizm haricinden bunlardan gelir sağlarlar.  Okullar kapanırken sınıf yemekleri yapardık. Pandemi döneminde düğün yapamadık. Toplantılar ertelendi. Otellerin geliri düştü. Konaklama bizim önemli. Lakin yan gelirlerimiz düştü. Şimdi okullar Ağustos’un 24’ünde açılacak. Önceden Eylül ayının 20’sinde açılan okul şimdi 20-25 gün önceden açılacak. Bizim sezonumuz bu sezon erken kapanacak.  Bu yine bizim gelirimizi düşürecek. Okulların açılmasını biraz daha uzatabilirlerse bizim için çok iyi olur.  Allah hepimize yardımcı olsun.Zam yapmadık. Enflasyon arttı. Her şeye zam geldi. Lakin biz geçen sezonki oda fiyatına bu sezonda veriyoruz. Personelimiz bu yıl artacak. Sadece dezenfekte ile uğraşan 2 personel lazım. Virüse uygun çalışma sistemini oturtmak için harcadığımız para 25 bin TL. Kağıt bastırdık. Her gelen müşteriye vereceğiz. Virüs önlemlerimizi anlatacağız. Mutfakta ve tuvaletlerde, her yerde dezenfektasyon koydurduk. Personelimize virüs eğitimi aldırdık” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA