SAHİL ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAHİL ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK


 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde Mersinliler’in özlem duyduğu sahil şeridinde yenilik ve değişim çalışmalarını başlattı. Sahilde bir yandan bitki dikimi ve düzenleme çalışmaları sürerken, diğer yandan zorlu sürecin ardından Mersinliler’i karşılayacak 5 yeni mekanın hazırlıkları aralıksız sürdürülüyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı 1. Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda, “Sonbaharda Kültür Park’taki kafeler, nikah salonu hizmete girmiş olacak” dedi.

Kır kahvesinden modern kafelere, düğün ve nikah salonundan bakkala, yöresel ürünlerin yer aldığı mekanlardan balıkçıya kadar farklı konseptlere sahip birçok mekan sahilde 7’den 77’ye herkese ve her kesime kapılarını açacak. Mersin sahili, Koronavirüs salgınının atlatıldığı günlerde canlılık, renklilik ve birlikteliğe ev sahipliği yapacak.

“SONBAHARDA KÜLTÜR PARK’TAKİ KAFELER, NİKAH SALONU HİZMETE GİRMİŞ OLACAK”

Sahildeki kafeler için Meclis’ten yetki aldıklarını, kafeleri Büyükşehir’in işleteceğini anımsatan Seçer, “Şu ana kadar biri kafe, biri bakkal-büfe karma bir yapı olan 2 işletmemiz açıldı. Biri Limon Cafe, biri Bakkal Kafe. 3 adet yeni bitti. Hayatın normalleşmesiyle birlikte hizmete başlıyor. Orada bir nikah salonu inşaatı devam ediyor. Orada kalan 3 noktamız var, onların yapımı da yaz aylarında bitecek. Allah izin verirse sonbaharda Kültür Park’taki kafeler, nikah salonu hizmete girmiş olacak” dedi.

PARK VE BAHÇELER EKİPLERİ, SAHİLDE BİR UÇTAN DİĞER UCA ÇALIŞIYOR

Büyükşehir Belediyesi, Hilton Kavşağı’ndan Babil Kavşağı’na uzanan Adnan Menderes sahil şeridinde bir uçtan diğer uca çalışmalarını sürdürüyor. Koronavirüs salgını sürecinde sessizliğe ve sakinliğe bürünen sahil şeridinde Büyükşehir ekiplerinin çalışma sesleri yankılanıyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, sahilde budamadan ilaçlamaya, bitki dikiminden tesviye ve çimlendirmeye kadar birçok çalışmaya hız verdi. 11 çocuk oyun, 11 fitness ve 1 engelli oyun grubunun yer aldığı sahil şeridinde ekipmanların bakım ve temizliğini gerçekleştiren ekipler, bir yandan da sahili rengarenk bir görünüme kavuşturuyor.

SAHİLE 40 BİN BİTKİ DİKİMİ YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde faaliyet gösteren kadınların bin bir emek ve özenle ürettiği çiçekler, sahili bir uçtan diğer uca renklendiriyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, sahilde petunya, tagates, gazanya ve balıkağzı gibi türlerin içerisinde bulunduğu 40 bin adet bitkinin dikimini gerçekleştirdi. Ekipler, yaşanan zorlu sürecin ardından Mersinliler’i hayal ettikleri sahil şeridine kavuşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ÖZGECAN ASLAN BARIŞ MEYDANI’NI ÇİZİMLERLE RENKLENİYOR

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda atıl halde bulunan Cep Sineması’nın çevresini kapatarak, yurttaşlara estetik bir görünüm sunan Büyükşehir, “Mersin, Hep Güzelsin” yazısının yanı sıra kadın, çocuk, özgürlük ve gençlik temalarından oluşan çizimlerle de mekanın çevresini güzelleştiriyor. Sanatçılar Güven Bozkurt, Orkan Karakaplan ve İbrahim Tokaslan’ın çizimleriyle Özgecan Aslan Barış Meydanı’na bakan kısma bir de Özgecan Aslan portresi çiziliyor.

SAHİLE “LİMON KAFE” VE “BAKKAL” AÇILMIŞTI, 5 MEKAN DAHA GELİYOR

Mersinliler’in uzun süredir özlem duyduğu sahildeki kafelerin ilki, kısa bir süre önce Limon Kafe adıyla Galatasaray Meydanı civarında Mersinliler’in hizmetine sunulmuştu. Limon Kafe, kapalı ve açık alanda 120 kişi kapasitesi, 30 yiyecek ve içecekten oluşan zengin menüsü ve uygun fiyatıyla Mersinliler’in büyük beğenisiyle karşılaşırken, Limon Kafe’nin yanı sıra sahile bir de “Bakkal” açılmıştı. Büyükşehir, salgın döneminde sahildeki kafelerdeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Büyükşehir, yaşanan zorlu sürecin ardından ilk etapta Mersinliler ile buluşturmak amacıyla 5 yeni mekanın çalışmalarına hız verdi. 5 mekanın yanı sıra 3 yeni mekanın planlama çalışmaları da sürdürülüyor.

ORKİDE KAFE’DE TADİLAT BAŞLADI

Galatasaray Meydanı’nda modern konsepte sahip Limon Kafe’yi hizmete sunan Büyükşehir, Limon’a 200 metre mesafede bulunan ve sahilde işlettiği tek kafe olan Orkide Kafe’yi ise tadilata aldı. Yalnızca yemek ve toplantı hizmeti veren Orkide Kafe, tadilatın ardından modern bir yapıya kavuşacak. Orkide Kafe’nin bir yanında çocukların zaman geçirebilecekleri, doğum günü kutlamalarına da ev sahipliği yapabilecek bir alan, diğer yanında ise dünya mutfaklarından örneklerin sunulabileceği bir alan yer alacak.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SAHİLE BİR DÜĞÜN, NİKAH, KOKTEYL VE TOPLANTI SALONU

Yeni açılacak 5 mekandan birisi, nikah, düğün, toplantı, kokteyl ve konferans salonu olacak. Koronavirüs salgını nedeniyle düğün yapamayan çiftler, sürecin ardından Büyükşehir’in 305 kişi kapasiteli salonunda ister salon ister de denize nazır kır düğünü yapabilecek. İsmi henüz netleşmeyen ve çalışmaları sürdürülen mekan, Galatasaray Meydanı’nın doğu kısmında yer alacak ve mekanda aynı anda 2 nikah kıyılabilecek.

“KIR KAHVESİ” VE “YÖREDEN” İLE KÜLTÜR VE GELENEK YAŞATILACAK

7’den 77’ye her bütçeye, her kesime ve herkese hitap edecek mekanlardan birisi de “Kır Kahvesi” konseptinde hizmet verecek. Kır Kahvesi, yurttaşlara özledikleri kültür ve geleneği sahil kenarında yaşatırken, “Yöreden” adını taşıması planlanan bir başka mekan ise yine yöresel kültür ve ürünlerin sürdürülmesine ortam oluşturacak. Kente özgü yöresel ürünlerin ve kültürün yer alacağı Yöreden ile hem kent kültürü yaşatılacak, hem Mersinliler yeni bir mekana kavuşacak hem de üretici kazanacak. Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile ortak çalışmaların yürütüleceği mekanda, kadınların emeğiyle hazırlanan ürünlere Mersinliler daha kolay ulaşabilecek.

SAHİLE BİR “BAKKAL” DAHA AÇILACAK VE “BİZDEN KAFE”DE SANAT KONUŞULACAK

5 mekandan diğer ikisinin ise “Bakkal” ve “Bizden Kafe” olması planlanıyor. Yenişehir Kampüsü civarında ilkini hizmete kazandırdığı Bakkal’a bir yenisini daha eklemek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, “Adı Mersin” ile anılan sanatçıların da anılarının yaşatılacağı ve sanatın konuşulacağı bir kafeyi de sahile kazandırmaya hazırlanıyor. Zorlu sürecin ardından Mersinliler’in hizmetine sunulacak olan “Bizden”, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda Yeşilçam Filmleri’nden çıkıp gelmiş bir eski zaman buluşma noktası havası yaşatacak.

GENÇLER, BALIK SEVERLER VE SPOR TUTKUNLARI İÇİN DE YENİ MEKANLAR PLANLANIYOR

Büyükşehir, hazırlıklarını sürdürdüğü 5 mekanın yanı sıra 3 mekanın da planlama çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir, bu kapsamda özellikle gençlere hitap edecek bir kafe, balık severlerin uygun fiyata ve lezzetli balık yiyebileceği bir de balıkçı açmayı planlıyor. Ayrıca sahile kazandırdığı konseptlerin aynısını farklı noktalara da uygulamayı amaçlayan Büyükşehir, spor tutkunları için de bir mekan planlıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA