SOYLU’YA HAKARET İDDİASIYLA İŞTEN ATILAN İŞÇİ TBMM GÜNDEMİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOYLU’YA HAKARET İDDİASIYLA İŞTEN ATILAN İŞÇİ TBMM GÜNDEMİNDE


 

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi’nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu sosyal medya hesabından eleştirdiği için işten çıkardığı iddia edilen Mehmet Can İlingi, TBMM’ye taşındı.

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması için soru önergesi verdi.

Turan, “Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında 10 Nisan 2020’de 30 büyükşehir ile Zonguldak için getirilen sokağa çıkma yasağı kararının ilanı sonrasında çok sayıda vatandaş marketlere akın etmişti. Ortaya çıkan görüntüler krize neden olmuş ve yaşananlar sonrasında virüsün daha çok yayıldığı gündeme gelmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir’ diyerek görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Mersin-Akdeniz Belediyesi’nde çalışan Mehmet Can İlingi de Süleyman Soylu’nun istifası sonrasında iddialara göre ‘Sende mi kovuldun? Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste… Süleyman Soy… Her şeyin ettikten sonra her şeyin sorumlusu benim deyip elini kolunu sallayarak istifa kılıfı ile kaçmak kurtuluşun olmamalı, yargılanmalı, bundan sonra ortaya çıkacak olan tüm vakaların ve gerçekleşecek ölümlerin hesabını vermelisin… umarım savcılar suçunu itiraf eden bu şahısla yakından ilgilenir’ şeklinde sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunmuştur. Bu paylaşımdan bir hafta sonra Akdeniz Belediyesi, Mehmet Can İlingi’nin savunmasını istemiş, daha sonra ise hukuksuz bir şekilde iş akdini fesh etmiştir. Akdeniz Belediyesi A. Ş, İlgin’in iş akdinin feshedilmesi gerekçesi olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, Bakanlarına ve çalışma arkadaşlarına yönelik eleştirilerinin sınırlarını aşarak hakaret boyutunda olduğu, bu yazıların yüzlerce çalışanı olan kamu görevini ifade eden müvekkil şirkette çeşitli siyasi görüşe sahip olan çalışanlar arasında gerilime neden olduğu belirtilmiştir.

Süleyman Soylu’nun bile hatasını kabul edip istifasını sunduğu bir yerde, Belediye yöneticileri ifade özgürülüğünü, adaleti, hukuku bir tarafa bırakarak kendilerini adeta bir yargı makamı gibi görüp Mehmet Can İlingi’nin işine son vermişlerdir. Mehmet Can İlingi, hakaret veya küçük düşürücü yorumlar yapmamış, sadece Süleyman Soylu’ya yönelik ifade özgürlüğü temelinde bir eleştiride bulunmuştur” dedi.

Turan önergede Bakan Soylu’nun cevaplaması için şu sorulara yanıt istedi; “Mehmet Can İlingi’nin iş akdinin fesh edilmesi Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

Bakanlığınız Mehmet Can İlingi’nin işten çıkarılması için Akdeniz Belediyesi’ne   herhangi bir görüş bildirmiş midir? Görüş bildirdiyse ne demiştir?

Sosyal medyada düşüncelerini dile getirdiği için Mehmet Can İlingi’nin iş akdini fesheden Akdeniz Belediyesi’ne yönelik Bakanlığınız soruşturma başlatacak mıdır?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA