LİMON MÜJDESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMON MÜJDESİ!


 

Türkiye’de yaşanan limon krizine Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geçici çözüm geldi. Ürünü elinde kalan üreticiye 10 bin tonluk ihracat izni verildi.

HEDİYE EROĞLU

Ticaret Bakanlığı, 7 Nisan 2020 tarihinde taze limon ihracatının Tarım ve Orman Bakanlığının ön iznine bağlandığını duyurdu.

Resmi Gazete’nin 7 Nisan günü yayınlanan sayısına göre Ticaret Bakanlığı tebliğine göre, söz konusu ürün ihracatına yönelik alınan önlem 31 Ağustos’a kadar geçerli olacak.

Son zamanlarda C vitamini deposu olduğu aynı zamanda da limon kolonyasının ham maddesini oluşturduğu için limona büyük ilgi vardı ve bir kilogram limonun fiyatı yer yer 20 TL’ye kadar ulaşıyordu.

ÜRETİCİ AYAĞA KALKTI

Ancak yasak üreticiyi ayağa kaldırdı. Limon üretiminin başkenti Mersin’de geçtiğimiz günlerde çiftçiler ürünlerini yola dökerek eylem yaptı.

Türkiye’nin limon ihtiyacının yüzde 70’ini karşılayan Mersin Erdemli’de üreticiler, ihracat yasağına karşı eylem yaptı. Mersin-Antalya D-400 karayolunu yaklaşık yarım saat trafiğe kapatarak yola limon döken üreticiler, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi istifaya çağırdı.

Ellerinde dövizlerle eylem yapan yaklaşık 400 üretici, “Limonlarımız çürüyor, birileri sesimizi duysun” diyerek ihracat yasağını protesto etti.

10 BİN TON İHRACAT İZNİ

Gelişmelerin ardından iş dünyası da harekete geçti. Önceki gün yapılan Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Akdeniz Bölge Odaları İstişare Toplantısı’nda konuyla ilgili önemli bir gelişme paylaşıldı. Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı burada yaptığı açıklamada, limon ihracatının açılması ile ilgili ısrarları ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile yaptığı görüşmeler neticesinde 10 bin tonluk liman ihracatı için izin alındığını söyledi. “Devamının geleceği ümidi ile hayırlı uğurlu olsun” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA