“KRALDAN ÇOK KRALCI OLUNMAMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KRALDAN ÇOK KRALCI OLUNMAMALI”


 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasından dolayı Akdeniz Belediyesi’ndeki işten çıkarılan Mehmet Can İlingi’nin haksızlığa uğratıldığını söyleyen DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “birilerine yaranma birilerini kraldan çok kralcılık yapılarak arkadaşımızın işten çıkarılmasını kabul etmiyoruz” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya eleştirisinden dolayı Akdeniz Belediyesi’nde ki işinden olan Mehmet Can İlingi için bir basın açıklaması düzenledi. Göksoy, Soylu’nun istifasından dolayı bir eleştiri yapan İlingi’nin haksız yere işten atıldığını belirterek, bu istifa konusunda binlerce yorum yapıldığını söyledi.

Ülkedeki ifade ve düşünce özgürlüğünün yasal statüde olduğunu anlatan Göksoy, “Sendikamızın disiplin kurulu üyesi arkadaşımız Mehmet Can İlingi o geceki sosyal medya paylaşımında o istifadan kaynaklı bir eleştiri yapmıştır. Eleştirisinde “Bu sorumluluğu aldınız ama bundan sonrası sorumluluğu da ardınıza bırakıp gidemezsiniz. Bundan sonra doğacak ölümler, sorunlar sizin sorumluluğunuzdadır” diye bir eleştiri yapmış. Bundan dolayı bir savunma istenmiş, savunmasında arkadaşımız aynen yazdığının arkasında olduğunu eleştiri hakkının olduğunu söylemiş ve savunmasını vermiştir. İşten çıkış belgesi vermişler. İşten çıkış belgesinde Cumhurbaşkanı yok Cumhurbaşkanı’na hakaret yazmışlar. Devlet büyükleri yok devlet büyüklerine hakaret yazmışlar. Hükümet yetkilileri yok hükümet yetkililerine hakaret yazmışlar. Şimdi bunu yazan insanın bunu yazan avukatın neye dayanarak yaptığını bilmiyoruz” dedi.

“NE YAPMAK İSTİYORLAR ANLAŞILIR DEĞİL”

Göksoy, “Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak bu hatadan dönmeli. Akdeniz Belediyesi’ndeki yöneticiler kendisini yargı yerine koyması, kendisini hakim yerine koyması, kendisini hukuk yerine koyması anlaşılır değil. Bunun önüne geçilmezse her şirket, her kurum bir disiplin kurulu kurar önüne geleni kaşın üzerinde gözün var diyerek hepsini çıkarır. Böyle bir hukuksuzluk olmaz. Bu ülkenin adaleti var, yasası var. Cumhurbaşkanımız bile kendisine yapılan hakaret davalarını geri çekmiştir. Cumhurbaşkanını kendisine yapılan hakaret davalarını geri çektiği bir yerde Süleyman Soylu’nun istifa edip özeleştiri verdiği bir yerde kime yaranmak istiyorlar ne yapmak istiyorlar anlaşılır değil” ifadelerini kullandı.

“KİMSE KENDİNİ HUKUKUN YARGININ, HAKİMİN SAVCININ YERİNE KOYMASIN”

Arkadaşlarının işten çıkarılma maddesinin 25/2 madde olarak gösterildiğini anlatan Göksoy, şunları söyledi: “Bu madde işyerindeki amirine, ailesine, üstlerine hakaret içerirse veya ahlaki bir boyutu varsa, hrsızlık, taciz, tecavüz varsa bundan dolayı o madde uygulanır. O arkadaşımızın belediye başkanına hakareti yok. Müdürüne hakareti yok. İşverenine hakareti yok. Çavuşuna, amirine hatta yanındaki arkadaşına hakareti olmadığı gibi işyerinde de sevilen sayılan biri. Biz sendika olarak bu işin takipçisi olacağız. Bu işin üstüne gideceğiz. Daha önce de yüzlerce arkadaşımız işten atıldı. Mahkeme kararı ile hepsi geri döndü. Bu arkadaşımız de geri dönecek ama bu şekilde düşmanca bir yaklaşımla birilerine yaranma birilerini kraldan çok kralcılık yapılarak arkadaşımızın işten çıkarılmasını kabul etmiyoruz. Asla kabul etmeyeceğiz. Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak ve şirket yetkilisine sesleniyoruz. Kimse kendini hukukun yargının, hakimin savcının yerine koymasın. Bu ülkeyi karanlığa sürükler. Herkes kendi kafasına göre hukuk yargı kurar işçi kıyımından emekçi kıyımından geçemeyiz. Bu iş ve iç barışını da bozar. Biz böyle tutumlardan kaçınılması gerekerek Mehmet Can İlingi arkadaşımızın derhal işine geri başlamasını talep ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA