“SOMALI AİLELERİN İKİNCİ FACİASI İNFAZ YASASI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SOMALI AİLELERİN İKİNCİ FACİASI İNFAZ YASASI”


 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Manisa’nın Soma ilçesinde alınmayan önlemler neticesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının 6. yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada, “Somalı ailelerin ikinci faciası İnfaz Yasası” dedi.

Haber Merkezi

Soma maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin ailelerinin adalet çığlığı hala devam ederken, 4 yıl süren dava sonucunda sorumlulara ödül gibi cezalar verildiğini belirten Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hukukun çöküşü, Soma davasıyla bir kez daha gözler önüne serildi. Katliamın sorumlularının bir kısmı adalet önünde hesap dahi vermedi. Katliamın sorumluluğu mahkeme tarafından tescillenmiş olan patron Can Gürkan serbest bırakıldı. Kamu görevlilerin yargılanması engellendi, madenci ailelerinin avukatı ise tutuklandı. İş güvenliği ihmal sonucu 301 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olanlar, cinayeti işleyenler yargılanmamıştır, Somalı ailelerin avukatlığını yapmak, suç sayılmıştır, avukat tutuklanmıştır. Somalı ailelerin ikinci faciası ise İnfaz Yasası olmuştur. Şu an facianın tutuklu sanıklarının, İnfaz Yasası’nda faydalanıp izinli çıkabilmelerinin ya da erken tahliye olabilmelerinin önü açılarak, ailenin ve toplumun vicdanı sızlatılmıştır.

Soma aydınlatılmalı. Soma’nın karanlık kalması demek, yeni iş cinayetlerinin önünü açmak demektir. Soma’daki iş cinayeti ilk değil ama aydınlatılmazsa son da olmayacaktır. Kaybettiğimiz 301 madencimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine bir kez daha sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA