TARIMSAL YARINLARA DESTEK ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARIMSAL YARINLARA DESTEK ÇAĞRISI


 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından, aralarında Mersin’inde bulunduğu 42 ilde uygulanacak olan tarımsal yatırımlara ilişkin IPARD II Dokuzuncu Başvuru Çağrı’sına çıktı.

Haber Merkezi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın 5. Bileşini olan Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin IPARD II kapsamında Dokuzuncu Başvuru Çağrı İlanına çıktı.

DESTEKLENECEK TEDBİRLER VE DESTEK BÜTÇESİ

Aralarında Mersin’inde olduğu 42 ilde yapılacak yatırım destekleri; “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” tedbiri ile “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri kapsamında kabul edileceği açıklandı. “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar”a 104 milyon avro, “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme”ye 54 milyon avro destek verileceği belirtildi. Başvuru süresi 12 ay olarak duyuruldu.

TKDK KİMDİR?

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), kamu tüzel kişiliğine haiz, idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli bir kamu kurumudur. Kurumun amacı, ulusal kalkınma, plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde, Avrupa Birliği (AB) ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde, kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirmektir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA