EVDE KAL HAREKETSİZ KALMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EVDE KAL HAREKETSİZ KALMA!


 

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından spor ve sağlıklı yaşam ‘Online Eğitim Kursları’ başlıyor.

Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında 81 İlde hayata geçirilecek olan spor ve sağlıklı yaşamla ilgili ‘Online Eğitim Kursları’ başlıyor.

Durağan geçen yaşamın insan sağlığı üzerine olan olumsuz etkilerine karşı, evlerinde hareketsiz kalan vatandaşlarımızın fiziksel etkinlik yapmaları, internet üzerinden çeşitli sportif aktiviteler ve sağlıklı yaşam kursları verilerek içinde bulunduğumuz Pandemi sürecini bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için 81 il ile aynı anda Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan programlar ile ‘Online Eğitim Kursları’ verilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Antrenörler, Spor Psikologları ve Diyetisyenler tarafından hazırlanan eğitimler, belirlenen gün ve saatlerde İl Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından verilecektir. 11 Mayıs Pazartesi günü start alacak ‘Online Eğitim Kursları’ kapsamında atletizm, cimnastik, judo, karate, kickboks, muaythai, taekwondo, halk oyunları, core ve ev tipi spor çalışmaları gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra kurum Diyetisyenleri tarafından hazırlanan Sağlıklı beslenme programları ve yine kurum spor Psikologlarının hazırlayacağı genel psikolojik konular ele alınacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, “Koronavirüs tehdidi nedeniyle evde geçirdiğimiz süreçte fiziksel aktivitelerin kısıtlanmaması gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen spor ve sağlıklı yaşamla ilgili ‘Online Eğitim Kurslarımızı’ alanlarında deneyimli personellerimizin hazırladıkları programlarla 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü başlatıyoruz. Özellikle evlerinde kalan vatandaşlarımızın, Pandemi sürecini bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için elimizden geleni yapacağız. Evde yapılabilecek birkaç basit egzersizle vücut direncinin yüksek tutulmasını sağlayabiliriz. Bu sebeple içinde bulunduğumuz süreçte tüm vatandaşlarımıza ’Evde kal hareketsiz kalma’ diyorum.” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA