AKDENİZ’İN PARKLARI YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR İÇİN HAZIRLANIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’İN PARKLARI YAŞLILAR VE ÇOCUKLAR İÇİN HAZIRLANIYOR!


 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki parklarda ilaçlama ve tadilat çalışması başlattı. Haftalardır evlerinden dışarı çıkamayan yaşlı vatandaşlar parklarda saatlerce dinlenip hasret giderebilecek, çocuklar ve gençler ise arkadaşlarıyla gönüllerince oynayıp eğlenebilecek.

Haber Merkezi

Koronavirüs salgınına karşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme takvimi kapsamında, 65 yaş ve üstü vatandaşlar 10 Mayıs Pazar günü; 0-14 yaş arası çocuklar 13 Mayıs Çarşamba günü; 15-20 yaş arasındaki çocuklar ve gençler ise 15 Mayıs Cuma günü, 11:00-15:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Düzenleme ile her belirtilen yaş grubundaki vatandaşlar, ikametgâhlarından yürüme mesafesindeki parklara, yeşil alanlara veya istedikleri diğer yerlere gidebilecek.

AKDENİZ’İN PARKLARI, BAHÇELERİ VE YEŞİL ALANLARI HAZIR!

Akdeniz Belediyesi, sokağa çıkma serbestliği getirilen yaşlı vatandaşlar, çocuklar ve gençler için hazırlıklarına başladı. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın talimatıyla; Koronavirüs’e karşı alınan tedbirler nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması getirilen yaşlı vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler ve çocuklar için, getirilecek serbestlik nedeniyle ilçe genelindeki çocuk parkları ile yeşil alanlarda ilaçlama, temizlik ve tadilata başladı.

Yoğunluk yaşanacak parklar temizlendi, zarar gören oyun grupları ve banklar yenilendi, ardından da dezenfektanlı su ile ilaçlandı. Kentte, yüzlerce insanın uğraması muhtemel olan Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı da baştan sona elden geçirildi. Dezenfektanlı su ile tamamen ilaçlanan parkın içinde bulunan ışıklı ve müzikli süs havuzu, sokağa çıkma serbestliğinin olacağı günlere hazırlandı.

Oyun grupları, masal karakterleri, oturma grupları, banklar ve yürüme yolları ilaçlanan parkın havuzu da yıkanıp temizlendi ve içi yeni su ile dolduruldu. Çimleri de biçilen Masal Kahramanları Parkı; 13-15 Mayıs’ta sokağa çıkma kısıtlaması bir süre kaldırılacak olan yaşlı ve 20 yaş altındaki gençler için hazırlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA