DEPREM KONUSU MECLİSTE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DEPREM KONUSU MECLİSTE


 

Mersin’in depreme hazırlıklı olup olmadığını soran CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Mersin’de çalışmaların sürdüğünü belirterek, 643 binanın yıkıldığını ve 909 binanın bu çerçevede yıkıma hazırlandığın belirtti.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin’in depreme hazır olup olmadığını öğrenmek için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması için soru önergesi sundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Antmen’in sorularına yanıt verdi.

Antmen yanıtlanması için su soruları sundu:

“Mersin’de 1999 yılı öncesinde inşa edilen bina, konut ve yapı sayısı nedir? Bunlar sırasıyla belirtmek üzere hangi ilçelerdedir? Bu bina, konut ve yapıların kaçı halen kullanılmaktadır? Bu yapıların dayanıklılıkları incelemeye alınmış mıdır? Bunlardan kaç tanesi yapılan inceleme sonrasında kullanıma uygun görülmüştür; kaç tanesi uygun görülmemiştir?

Mersin’de yaşanabilecek bir deprem anında vatandaşların can güvenliği için toplanabileceği kaç tane toplanma alanı bulunmaktadır? Bunlar nerelerdedir? Bu deprem toplanma alanlarının büyüklükleri nedir?

Mersin’de yaşanabilecek bir deprem felaketinde önlem için binalara dayanıklılık testi yapılmış mıdır? Kaç tanesine dayanıklılık testi yapılmıştır? Bu testlerin sonuçları nelerdir?

Mersin’de kaç okulda deprem dayanıklılık testi yapılmıştır? Bu testlerden depreme dayanıklı olduğu tespit edilen okul sayısı kaçtır? Kaç tane okulun, yapılan testler sonucu depreme dayanıklı olmadığı bulunmuştur? Bu okullar hangileridir? Bu okullarda eğitim ve öğretime devam edilmekte midir?

Mersin’deki köprü, alt ve üst geçitler depreme dayanıklılık testinden geçirilmiş midir? Böyle bir test yapıldıysa kaç tanesinin depreme dayanıklı olduğu, kaç tanesinin olmadığı tespit edilmiş midir? Depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen köprü, alt ve üst geçitler hangileridir?”

Kurum ise sorulara şu şekilde cevap verdi;

“5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Knaun gereğince, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşların katılımı ile hazırlanmış olan ‘Türkiye Afet Müdahale Planı’na göre, illerde hazırlanması gereken 26 hizmet grubu planında sadece; Hasar Tespit Hizmet Grubu Operasyon Planı, Enlaz Kaldırma Hizmet Grubu Operasyon Planı, Altyapı Hizmet Grubu Operasyon Planlarında, Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz Ana Çözüm Ortağı olarak sorumlu olup, bu hizmet grupları Bakanlığımızın görevleri kapsamındadır.

Yine bakanlığımızca hazırlanan 16/05/2012 tarih ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca; Mersin İlinde yıkılan yapı sayısı 643 adet olup, riskli yapı olarak; yıkım aşamasında 184 adet, henüz yıkılmayan 41 adet, kapsam dışı 21 adet, işlen tesis edilen 14 adet, işlem bekleyen 6 adet bina bulunmaktadır. Söz konusu kanun çerçevesinde toplam 909 adet bina bulunmaktadır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA