“ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEĞİNE, HAYALLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEĞİNE, HAYALLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”


 

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tarihinin öne çekilmesine tepki gösteren Eğitim Sen Mersin Şubesi Yürütme Kurulu, Bugünümüzün gençleri, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın sınav odaklı, rekabetçi, piyasa tekellerinin insafına bırakılmaya çalışılan eğitim sistemine kurban edilmesine duyarsız kalmadık, duyarsız kalmayacağız” dedi.

Haber Merkezi

Eğitim Sen Mersin Şubesi Yürütme Kurulu, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tarihinin öne çekilmesine tepki gösterdi. “Öğrencilerimizin geleceğine, hayallerine sahip çıkıyoruz” diyen yürütme kurulu, “Uzun süredir eğitim sistemi üzerinden gençlerimizin hayalleri, gelecekleri dini vakıfların ve rant çevrelerinin beklenti, istekleri üzerinden biçimlendirilmektedir. Bugünümüzün gençleri, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın sınav odaklı, rekabetçi, piyasa tekellerinin insafına bırakılmaya çalışılan eğitim sistemine kurban edilmesine duyarsız kalmadık, duyarsız kalmayacağız” dedi.

Bir ay içinde YKS ve LGS’nin yapılacağı tarihlerin defalarca değiştirilmesi kabul edilemez olduğunu belirten yürütme kurulu, “25-26 Temmuz tarihine ertelenen YKS’nin 27-28 Haziran 2020 tarihine alınması, yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini korurken LGS’nin 20 Haziran 2020 tarihinde yapılmasına karar verilmesini anlamak mümkün değildir. Covid 19 salgınının devam ettiği, hastalık riskinin yüksek oranda sürdüğü bu tarihlerde kapalı sınıf ortamlarında öğrencilerimizi ve sınavda görev alacak eğitim emekçilerini riske atacak bu sınav kararlarını anlamsız buluyor, kabul edilemez olarak görüyoruz. Sınav odaklı eğitim sisteminin zaten tükettiği çocuklarımızın, eğitim emekçilerinin yüksek çıkarları gözetilmeliyken hangi bilimsel gerçekliğin somut bulgularına dayandırdığını dahi açıklayamayan Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu toplumu sağlık yönünden derinden etkileyecek, salgın tehlikesine açıktan maruz bırakacak sınav tarihi belirleme tutumları anlaşılır gibi değildir” dedi.

Turizm sektörü ve ekonomik kaygıların sınav tarihini belirlediğini vurgulayan yürütme kurulu, “Milyonlarca öğrenciyi, veliyi, eğitimciyi dikkate almayan; sürekli değiştirilen sınav tarihleri nedeniyle gençlerimizin ruh sağlıklarını bozan, kaygılı veliler yaratan bu sınav tarihini belirleme inatlaşması kimseye yarar getirmez. Zaten dinselleştirilerek tek tipçi bir eğitim yaratma amacında olan Bakanlık sınav tarihlerini sermayenin gereksinimlerinden hareketle belirlemiş olması bile bu sınav tarihlerine itiraz etmek için yeterli bir nedendir. Eğitim-Sen olarak diyoruz ki: Çocuklarımızın emeklerini oyuncağınız yaptırmayacağız. Sağlığımızı bir avuç patronun kar beklentisine kurban ettirmeyeceğiz. Salgın riski devam ederken çocuklarımızın sağlığını rant pazarının dama taşı haline getirilmesine izin vermeyeceğiz” diye açıkladı.

Yürütme kurulu taleplerini şu şekilde sıraladı;

“YKS ve LGS salgın riski geçmeden ve uzaktan eğitimde eşitsizlikler giderilmeden yapılmamalıdır. Ekonomik kaygılar değil insan odaklı eğitim politikaları belirlenmelidir. Tek taraflı kararlarla değil tüm eğitim paydaşlarının eşit oranda temsil edildiği kurullarla eğitim biçimlendirilmelidir. Psikolojik danışman ve rehber öğretmenler belirsiz iş tanımı ile çalıştırılamaz. Proje okul uygulaması fırsat eşitliği ilkesine aykırıdır ve kaldırılmalıdır. Üniversitelerde kadrolaşmaya son! İnsan, toplum ve doğa için liyakat yaşamsaldır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA