‘3 FİDAN’ ANILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘3 FİDAN’ ANILDI


 

Mersin’de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın dar ağacına götürülmesinin 48’inci yılına özel anma yapıldı.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin’de Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın dar ağacına götürülmesinin 48’inci yılı birçok örgüt, sendika ve yerel belediyelerin katılımıyla anıldı. Covid-19 önlemleri kapsamında az sayıda kişinin katıldığı anmada sosyal mesafelere dikkat edildi.

Mersin 68’liler Derneği öncülüğünde yapılan anma, 68’ler ormanında yapıldı. Bir konuşma yapan 68’liler Derneği Yönetim Kurulu, “Denizler, Yusuflar, Hüseyinler 8 yıl önce bağımsızlık, demokrasi, insan hakları ve halkların kardeşliği uğruna mücadele ettikleri için asıldılar. Üç fidan özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesindeki boyun eğmez duruşları ve direnişleri ‘sömürüsüz bir dünya için verdikleri mücadele’, ‘Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği’ haykırışları hiç ama hiç unutulmadı” dedi.

Yönetim kurulu konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Üç fidanın yiğit ruhu ve devrimci direniş mirası, halkların mücadelesinde her gün daha da büyüdü. 6 Mayıs bizler için baskıya, sömürüye ve zulme karşı öfkenin tazelendiği bir gün oldu.

Her yıl görkemli etkinliklerle anılan, ancak dünyayı saran, aynı zamanda ülkemizi de etkisi altına alan  Covid-19 salgını nedeniyle bu kez 6 Mayıs’ta milyonlarla kol kola değiliz. Ama onlar her zaman olduğu gibi milyonların yüreğindedir.

68 kuşağının yiğit önderleri; Denizlerin, Mahirlerin ve İbrahim Kaypakkkayaların şahsında, dünyada ve ülkemizde sömürüye ve baskıya boyun eğmeyerek, yaşamını yitirmiş tüm devrimcileri saygıyla anıyoruz.”

Farklı örgütlerden temsilcilerin de konuşma yapmasının ardından 68’ler Ormanı’nda Deniz, Yusuf ve Hüseyin için 3 güvercin uçuruldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA