“SINAVLAR YAPBOZ, ÇOCUKLAR ROBOT DEĞİLDİR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SINAVLAR YAPBOZ, ÇOCUKLAR ROBOT DEĞİLDİR!”


 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin turizm sektörü için öne çekilmesine tepki gösteren Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Gelecek, sizin küçük koltuk hesaplarınızdan çok daha büyük, çok daha ötededir” dedi.

Haber Merkezi

Temmuz sonunda yapılması beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) erken bir tarihe alınması hakkında açıklama yapan Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Doğrudan kendi alanı ve sorumluluğu olduğu halde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ‘Cumhurbaşkanı açıklayacak’ dediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) yeni tarihi kamuoyunda haklı olarak infial yaratmıştır. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milyonlarca öğrencinin ayları değil, günleri bile ders programlarına bölüştürerek çalıştığı sınavın daha önce söylendiği gibi Temmuz sonunda değil, 27-28 Haziran tarihlerinde, yani beklenenden 1 ay önce yapılacağını açıklamıştır” dedi.

“GENÇLERİN KADERİNDEN ÖNEMLİ TUTULMASINI KINIYOR VE KABUL ETMİYORUZ!”

1 milyonu aşkın liselinin ve velinin ‘YKS tarihime dokunma’ diyerek tweet atmasına kulak asılmadığını vurgulayan Boyar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu konuşmasında sınavın neden erkene çekildiğine dair bir açıklama lütfedilmese de, konuşmanın sıralamasından anlaşıldığı kadarıyla YKS tarihi, ‘iç turizmin tekrar canlanması’ amacıyla değiştirilmiştir. Turizmin eğitimden, tek adamın görüşünün milyonların talebinden, kısa vadeli ekonomik beklentilerin geleceğimiz olan gençlerin kaderinden önemli tutulmasını kınıyor ve kabul etmiyoruz!” diye tepki gösterdi.

“PANDEMİ BİLİM KURULU'NUN TAVSİYELERİYLE ÇELİŞMEKTEDİR”

Boyar basın açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Halihazırda zaten ülkenin kötüye giden ekonomisi, karantina koşulları, eğitimdeki kesinti gibi nedenlerle bu sene sınav stresini katmerli yaşayan gençlerimizi bir ay erken sınava sokmak, en hafif tabirle düşüncesizlikle yapılan kötülüktür! Üstelik sınav tarihini bir ay erkene çekmek, ‘bir gün bile evde kalınsa kardır’ diyen Pandemi Bilim Kurulu'nun tavsiyeleriyle de çelişmektedir. Daha yeni kurulmuş bir Cumhuriyet iken bile Avrupa'nın dudak ısıracağı eğitim hamlelerinin yapıldığı bu memleket, böylesi eğitim düşmanlığını, insan hayatı ve geleceğinin bu kadar değersizleştirilmesini hak etmemektedir.”

Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na son kez çağrı yaptıklarını belirten Boyar, “Milyonlarca gencimizi mağdur edecek olan bu kararınızdan geri dönün. Gelecek, sizin küçük koltuk hesaplarınızdan çok daha büyük, çok daha ötededir. Orada yeriniz olup olmayacağını ise bugün yaptıklarınız belirleyecektir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA