TOROSLAR BELEDİYESİ 300 KİLO ATIK PİL TOPLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR BELEDİYESİ 300 KİLO ATIK PİL TOPLADI


 

Toroslar Belediyesi, kaynağında ayrıştırıp topladığı 300 kilogram atık pil ile yaklaşık 100 bin metreküp verimli toprağı kirletilmekten kurtardı.

Haber Merkezi

Gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarına önem veren Toroslar Belediyesi, ilçe genelinde topladığı 300 kilogram atık pili Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'ne (TAP) teslim etti.

İlçedeki okullar, kamu kurum ve kuruluşları ile alışveriş merkezlerine yerleştirilen atık pil toplama kutusundan toplanan 300 kilogram atık pil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yetkilendirilmiş kuruluş olan TAP tarafından geri kazandırılacak. Çöp yerine atık pil kutularına atılması önemle bildirilen piller, yeniden işlenerek birçok ürünün hammaddesi olarak kullanılıyor.

Yapılan araştırmalara göre bir kalem pilin; 4 metreküp verimli toprağı ve 800 bin litre suyu kirletebildiği görülmekte. Bu kapsamda Toroslar Belediyesi'nin topladığı 300 kilogram atık pil ile yaklaşık 100 bin metreküp toprak kirletilmekten kurtarılmış oldu.

"ÜLKE EKONOMİSİNE ARTI DEĞER KATIYORUZ"

Geri dönüşümün ekonomiye artı değer kattığına vurgu yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Belediye olarak atıkları kaynağında ayrıştırıp topluyoruz. Geri dönüşümün ne denli önemli olduğunun bilinciyle çalışıyoruz" dedi.

Başkan Yılmaz; "Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşümü ile ilgili başta kendi personelimiz olmak üzere okullarımızda çocuklarımıza bilinçlendirme eğitimleri veriyoruz. Aynı zamanda amacımız, toplanmış atıkların geri dönüşüme gönderilerek ham madde olarak geri dönmesi ve enerji üretim süreçleriyle buluşturulmasıdır. Geri dönüştürülebilen atıklardan olan pillerin toplanması ülkemiz ve geleceğimiz için önem arz etmektedir. Geri dönüşüm sayesinde hem çevremizi koruyor hem de ülke ekonomisine artı değer katıyoruz" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA