ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞININ SÜRESİ DOLUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞININ SÜRESİ DOLUYOR


 

3 Nisan’da başlatılan ve 18 Nisan’da uzatılan şehirlerarası seyahat yasağının süresi bugün 24:00 itibariyle doluyor.

Haber Merkezi

Koronavirüs önlemleri kapsamında aralarında Mersin’in de olduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde 3 Nisan itibariyle başlatılan ve bir kez uzatılan 15 günlük şehirlerarası ulaşım yasağının süresi, bugün 24:00 itibariyle doluyor. İçişleri Bakanlığı’nın yarın yeni bir genelgeyle yasağı devam ettirmesi bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile 3 Nisan'dan itibaren 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde şehirlerarası yolculuk yasaklandı. Daha sonra yapılan açıklamada 15 gün yasağın uzatıldığı açıklanmıştı.

03.04.2020 tarihli ilk genelgede Bakanlık, Büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak ilinden kara, hava ve deniz yoluyla yapılacak tüm giriş/çıkışların 18 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 24:00'e kadar kısıtlandığı/yasaklandığını duyurdu.

Büyükşehir statüsündeki 30 il (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak ili için; il sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 18 Nisan 2020 Cumartesi günü saat 24.00'den itibaren 15 günlük süre için bir kez daha geçici olarak durduruldu.

İçişleri Bakanlığı, araç giriş kısıtlamasına ilişkin istisnaları belirleyen ek genelgeyi valiliklere göndermişti. Uygulamaya ilişkin istisnalara yer verilen genelgede Seyahat İzin Belgesi alabilecek kişiler şu şekilde sıralandı:

“Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar. Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar. Ölüm nedeni Kovit-19 olanlar hariç 4 kişiyi geçmemek şartıyla cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar. Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler. Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler.  Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar. Ceza infaz kurumlarından salıverilenler. Yurt dışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlar. İzin belgesi özel araçlarda, yolcu sayısıyla sınırlı.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA