MERSİN’DE 1 SAAT YAĞAN DOLU TARLALARA ZARAR VERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE 1 SAAT YAĞAN DOLU TARLALARA ZARAR VERDİ


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde şiddetli dolu yağışı etkili oldu. Dolu yağışı dolayısıyla meyve bahçeleri ile sebze tarlaları zarar gördü.

Esenpınar Mahallesi’nde aralıklarla 1 saatten daha fazla dolu yağışı etkili oldu. Etkili olan şiddetli dolu yağışı elma başta olmak üzere şeftali, erik, badem bahçeleri ile fasulye, biber gibi sebze ekili tarlalarında zarara yol açtı. Yağış dolayısıyla oluşan taşkın su sebebiyle de bazı bahçe ve tarlaları da su bastı.

İlçeye bağlı eski beldelerden Esenpınar'da üreticilik yapan Aziz Demirtaş, "Esenpınar mahallemizde şiddetli dolu yağışından dolayı çiftçilerimiz büyük felaket yaşadılar. Allah daha beterinden esirgesin. Burada elma bahçelerimiz var. Fasulyelerimiz dikildi. Bunlar 1 saat, 1,5 saat süren dolu yağışından çok etkilendi. Her taraf bembeyaz kar yağmış gibi" dedi.

Ramazan Aydoğdu ise, "Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Ağaçlarımızdaki bütün meyveler aşağı indi. Yeni diktiğimiz fidelerin hepsi öldü. Dışarıdaki arabalar mahvoldu" diye konuştu.

Öte yandan aşırı yağış dolayısıyla bazı bahçe ve tarlaları su bastı. Vatandaşlar menfezleri kendi imkanlarıyla açmaya çalıştı. Bahçe sahipleri menfezleri açarken zaman zaman da zor anlar yaşadı.

Mahalle sakinlerinden Şahin Tekeli büyük zararın oluştuğunu belirterek, "Şiddetli dolu ve yağmur etkili oldu. Bodur elma bahçelerine büyük zarar verdi. Çayıroluk mevkisinde dolu daha tekili oldu. Elma bahçelerine çekilen tüllerin direkleri yıkıldı. Esenpınarlıların büyük zararları var" şeklinde konuştu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA