KUŞLARIN YEM MÜCADELESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KUŞLARIN YEM MÜCADELESİ


 

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilen Mersin’de cadde ve sokaklar hayvanlara kaldı. Bu dönemde yem bulmakta zorlanan hayvanların imdadına hayvan severler yetişiyor. Ulu Cami avlusunda bulunan yüzlerce kuş da, atılan yemleri yemek için kıyasıya mücadele veriyor.

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde görülen, ardından tüm dünyaya yayılan korona virüs (Covid-19) salgını dolayısıyla ülkeler tedbirler almaya devam ediyor. İlk vakanın 11 Mart'ta görüldüğü Türkiye'de de üst düzey önlemler alınırken, salgının seyrine göre yeni tedbirler de alınmaya devam ediliyor. Birçok işletme virüs dolayısıyla kapatılırken, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması da devam ediyor. Bu hafta 1 Mayıs'ın Cuma gününe denk gelmesi dolayısıyla, Mersin'in de içinde bulunduğu 31 şehirde 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilirken, kentlerin cadde ve sokakları da boşaldı. Dün gece 00.00 itibariyle uygulamaya konulan yasakla birlikte, Mersin'in en işlek caddeleri ve sokakları tamamen boşalırken, sadece çalışma zorunluluğu olanlar ve genelge ile izin verilenlerin dışarıda olduğu görüldü.

Bu süreçte cadde ve sokaklar, sokak hayvanlarına kalırken, onlar da yem bulmakta sıkıntı yaşıyor. Bazı belediyeler ile hayvan severler, sokak hayvanlarının beslenmesi için çalışma yapsa da bazı bölgelerde hayvanlar yem bulmakta zorlanıyor. Ulu Cami avlusundaki kuşlarında imdadına hayvan severler yetişti. Kuşlara ekmek atan vatandaşlar, kuşların açlıktan ölmesinin önüne geçiyor. Atılan ekmekleri yemek için birbirleriyle kıyasıya mücadele veren kuşlar, zaman zaman birbirlerini de eziyorlar.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA