CEZAEVİNDEKİ HAK İHLALLERİ TBMM’DE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CEZAEVİNDEKİ HAK İHLALLERİ TBMM’DE!


 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini meclis gündemine taşıdı.

Haber Merkezi

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, cezaevlerindeki tutsakların Covid-19 salgını sebebiyle sağlık koşularının acil olarak iyileştirilmesi; yapılan kötü muamele ve işkence gibi hak ihlallerinin son bulması; uluslararası sözleşmelerde açık bir biçimde belirtilen “yaşam hakkı”na yönelik gerekli tedbirlerin bir an önce alınması amacıyla bir meclis araştırma komisyonu oluşturulması için talepte bulundu.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın bazı maddelerinin de içinde bulunduğu araştırma önergesinde Dr. Rıdvan Turan, gerekçe kısmında şunları belirtti: “Türkiye’de son yıllarda yaşanan siyasi olaylara paralel olarak AKP, iktidarı için tehlikeli gördüğü kesimlere karşı amansız bir saldırı içinde hareket etmektedir. Bunun en iyi örneği infaz yasasında rahatlıkla görülebilir. İnfaz yasasıyla birlikte yaklaşık 45 bin tutuklu tahliye edilmiş fakat siyasi olarak AKP iktidarı gibi düşünmeyen ya da AKP iktidarı açısından tehlike oluşturan kesimlerin tutukluluğu devam etmektedir. AKP iktidarının anti-demokratik uygulamalarıyla hukuk ile adalet arasındaki makas gittikçe açılmaktadır. Öyle ki hukuk artık AKP’nin istediğine verdiği istemediğinden sakındığı bir araç olarak adaletsizliği üreten bir mekanizmaya dönüşmüş durumdadır. Yasanın retorik ile pratiği arasındaki çelişki adaletsizliğin temel düsturudur. Bu çelişkinin ortadan kalkması ve cezaevlerinde uygulanan hak ihlallerinin ortadan kaldırılması için en etkili gerekçe Türkiye’nin taraf olduğu sözleşme ve bildirilerin uygulanmasıdır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA