SAĞLIKÇILAR ŞEFFAFLIK İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAĞLIKÇILAR ŞEFFAFLIK İSTİYOR!


 

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu, İl Pandemi Kurulundan daha şeffaf olunmasını talep ederek; “Çok çelişkili haberlerin yayıldığı cezaevleri ve Akkuyu Nükleer Santraline yönelik önlemlerin sıkılaştırılması, burada mevcut olan şahısların testlerinin daha sık aralıklarla yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Haber Merkezi

Covid-19 pandemisinin ülkemizde görülmeye başladığı günden itibaren araştırmalar yapan Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu, İl Pandemi Kuruluna öneriler sunmaya devam ediyor. Basın açıklamasına şu sözlerle başlayan Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu, “Öncelikle, 23 Nisan 2020 tarihinde herkes Çocuk Bayramını kutlarken kaybettiğimiz Dr. Erdinç Şahin nezdinde pandemi mücadelesinde yitirdiğimiz tüm sağlıkçı arkadaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Onların ölümlerinin başta Mersin Tabip Odası olmak üzere tüm sağlık camiasına yeni sorumluluklar getirdiğini, bugüne dek yapılan ‘Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek’ mücadelemizin ne denli anlamlı olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirtmek istiyoruz. Bu anlamda Erdinç arkadaşımızın ölümünden sonra gerek bizleri ve gerekse ailesini arayarak bu mücadeleye katkı sunan, yanımızda olan tüm kurum ve kişilere de teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Dile getirmeye çalıştıkları önerilerin ne denli önemli olduğunu Dr. Erdinç Şahin’in ölümüyle daha net görüldüğünü vurgulayan Yönetim Kurulu, “Bu eksikliklerin hâlâ sürmekte olduğunu ve pandemi sürecinde en önde savaşan sağlıkçıların yeterince korunmadığını bu vesileyle bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Bu anlamda bundan sonra yapılması gerekenleri özellikle bizim de üyesi olduğumuz İl Pandemi Kurulu’na ileterek toplantıların bu talepler doğrultusunda yapılmasının sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Pandemi Kurulunun içerik olarak ilk eksikliklerinden birinin tüm sağlık örgütlenmelerini kapsaması gerektiğine değinen Yönetim Kurulu, “Özellikle MAHDER (Aile Hekimleri Derneği) ve SES’in(Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) başvuru yapmaları nedeniyle bu kurul içerisine dahil edilmeleri gerekmektedir” dedi.

PANDEMİ KURULUNA ÖNERİLER

Kurul taleplerini şu şekilde sıraladı;

“Pandemi Kurulu’ndan en önemli beklentimiz mümkünse günlük, mümkün değilse de en kısa aralıklarla Mersin’de pandeminin durumu konusunda şeffaf ve ayrıntılı bilgi vermesidir. Vakaların özel bilgileri saklı kalmak koşuluyla, yaş grupları, cinsiyetleri, hangi mahalle, hangi semte ve hangi ilçede ikamet ettikleri, bu bilgilerden yola çıkarak hangi bölgede önlemlerin sıklaştırılması hangi bölgede gevşetilmesi gerektiği konusunda daha bilimsel görüşlerin ortaya konmasıdır.

Önlemlerin gevşetilmesi meselesini dillendirmişken bir aydır hiç dışarı çıkmayan ve kronik hastalıklarının hızla ilerlediğini düşündüğümüz, ruhsal olarak sıkıntılı bir sürece giren 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, gerekli önlemler alınmak kaydıyla sokağa çıkma yasağında bir gevşeme kararı alınmasının uygun olacağını düşünüyoruz.

Yine pandemi sürecinde çok çelişkili haberlerin yayıldığı cezaevleri ve Akkuyu Nükleer Santraline yönelik önlemlerin sıkılaştırılması, burada mevcut olan şahısların testlerinin daha sık aralıklarla yapılması, şüpheli vakaların izolasyonuna özel önem gösterilmesi, bugüne dek bu iki kurumdan basına yansıyan vakaların daha ayrıntılı araştırılıp, basınla ve kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz.

Mersin genelindeki tüm sağlık çalışanlarının belirli aralıklarla taranması ve her hafta başında PCR testi yapılması da bu salgının önlenmesi ve sağlık çalışanlarının korunması açısından çok önemli bir adım olacaktır.

Biz, Mersin Tabip Odası olarak, devletin tüm kurumlarının bu süreçte önemli bir görev yaptığını ve bizim gibi Demokratik Kitle ve Meslek örgütlerinin de bu sürece güçleri yettiğince destek olduğunu düşünüyoruz. Yukarıda sıraladığımızı taleplerimiz bu birlikteliğin bundan sonra daha kurumsal bir şekilde sürmesi ve halkın sağlık sorunlarının daha etkin bir şekilde çözülebilmesini amaçlamaktadır. Önerilerimizin bir an önce dikkate alınacağına ve bu pandemi sürecinin en az hasarla atlatılması için gereğinin yapılacağına olan inancımızla kamuoyuna sunuyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA