ELDE KALAN LİMON KUMPASA MALZEME OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ELDE KALAN LİMON KUMPASA MALZEME OLDU!


 

Türkiye’nin narenciye deposu Mersin’de ihracatı yasaklanması nedeniyle elde kalan limon siyasi kumpasa malzeme oldu! “Ücretsiz ekmek dağıtımı” sonrası Mersin bu defa limon kumpası ile iktidarla karşı karşıya geldi!

HEDİYE EROĞLU

Korona virüsü salgını nedeniyle ihracatı yasaklanan limon bu defa da siyasetin kurbanı oldu. Türkiye’nin limon üretiminde yüzde 65-70’lik paya sahip olan Mersin’de, ne ihraç edilebilen ne de iç piyasaya sürülebilen limonlar siyasi kumpasa malzeme oldu!

Mersin’de pek çok kesim ve hatta siyasiler konuyu Meclis gündemine de taşıyarak, limon ihracatının önün açılmasını istedi. Ancak bu talepler karşılık bulmadı.

Limon üreticilerine bekledikleri destek hiç ummadıkları bir adresten; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere Mersin’deki üreticilerden 100ton limon alan İmamoğlu, bu davranışı ile takdir toplasa da sonrasında yaşananlar olayı bambaşka bir boyuta taşıdı.

KARA PROPAGANDA İDDİASI

Nakliyesini Mersin Büyükşehir'in karşıladığı 100 ton limonun ilk partisi İstanbul’a vardığı günlerde limon üreticisiyle konuşup, konuyu haberleştirmek isteyen yerel bir kameramanın, üreticiyi kendi yönlendirmeleriyle konuşturduğu ve yanlış bilgiler vermeye zorladığı görüntüler gündeme bomba gibi düştü.

Sosyal medyadan yayınlanan görüntüde bir limon bahçesinde ismi henüz belirlenemeyen bir kişi ile buluşan kameramanın üreticiyi nasıl konuşacağı konusunda yönlendirdiği görülüyor.

Görüntüde üretici, limonun Ekrem İmamoğlu tarafından satın alındığını söyleyip konuşmasına başladığı sırada araya giren yerel kameraman, “Olmadı, yandaş stokçudan aldı. Yandaş vurgusu yapalım” diyor. Röportaj veren kişi, ‘Yandaş stokçu dersek, diğer limonculara zarar veririz” diye cevap veriyor.

Bu sırada görüntü çekmeyi kesen kameraman ise, ‘Ekrem İmamoğlu yandaş stokçulardan 100 ton limon aldı, bizden herhangi bir limon almadı. Bunu yandaş stokçulardan aldı' diyeceksin' diyerek yönlendirmede bulunuyor.

Kameramanın yönlendirmesi ile yeniden konuşmaya başlayan kişi bu kez, “Ekrem İmamoğlu'nun 100 ton limon aldığı söyleniyor. Ancak, aldığımız bilgiye göre Erdemli'den almadı. Aldığımız ve duyduğumuz bilgiye göre Tarsus'tan kendi partisine yakın bir stokçudan aldı” diye konuşuyor.

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU

Yerel gazetecinin üreticiyi yönlendirdiği görüntüleri paylaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Ongun, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Bugün sosyal medyaya yansıyan yeni bir organize kötülük girişimi daha oldu. Mersin’de M.D. isimli yerel gazeteci bu videoyu çektiğini avukatlarımıza doğruladı. Kendisi ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyunun bilgisine,” ifadelerini kullandı.

Görüntüler sosyal medyada hızla yayılarak tepkilere yol açtı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: “Şovu da rolü de kim yapıyor daha iyi anlayabilmek için buyurun öyleyse.. Ne yaparsanız yapın, Halkın Belediyeleri vatandaşa hizmet etmeye devam edecek.”

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İmamoğlu’nun kurulan kumpasta haberi kurgulayan kameramın ve yalan ifade veren kişilerin kimlikleri belli oldu. Görüntüyü çeken kişinin AKP’ye yakınlığıyla bilinen Mahmut Dölek olduğu, ‘Yandaş vurgusu yap’ diyerek, zorlanan kişinin de bir mobilya mağazasında müdürlük yapan ve 2014’te AKP ilçe yönetiminde görev alan Ömer Tuncel olduğu ortaya çıktı.

‘MİZAH’ SAVUNMASI

Kumpas videosunda yalan ifade veren AKP’li Ömer Tuncel kimliğinin ifşa olmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, videoyu ‘mizah için’ yaptığını savundu.

AKP’DEN TEPKİ

AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, konu ile ilgili yazılı açılama yaptı. Ercik, sosyal medyada dolaşan ve Erdemli ilçesinde çekildiği iddia edilen bir videonun mesnetsiz bir şekilde partilerine yönelik bir antipropaganda aracı olarak kullanıldığını ifade ederek şunları söyledi: “Söz konusu video ve bu videodaki şahıslar ile ilgili olarak AK Parti Mersin İl Başkanlığı olarak bu videonun kim ya da kimlerin yönlendirmesi ile yapıldığının araştırılması için suç duyurusunda bulunulmuştur. Videoda yer alan bazı şahısların partimize yakın paylaşımlarının olması eylemlerinin sorumluluğunu partimize yüklemez ve her yaptıklarının partimizi bağlayacağı anlamına gelmez.

“BU KUMPAS EN ÇOK PARTİMİZİ HEDEF ALMAKTADIR”

Röportajdan önce röportajın kamera arkası görüntülerinin CHP’nin İstanbul İl Başkanı tarafından dolaşıma sokulduğunu ileri süren Ercik şu ifadeleri kullandı: Videodan ve videodaki şahısların paylaşımlarından yola çıkılarak partimizin suçlanması da asla kabul edilemez. Kaldı ki dünyada belki de ilk kez bir filmin kamera arkası filmin kendinden önce yayımlanmasıdır.

Söz konusu röportajdan önce röportajın kamera arkası CHP’nin İstanbul İl Başkanı tarafından dolaşıma sokulmuştur. Ve CHP’nin İstanbul İl Başkanı hemen partimizi suçlayan bir pozisyon almıştır.

Haliyle akıllara gelen ilk soru şudur: CHP’nin İstanbul İl Başkanı acaba bu filmin yapımcısı mıdır? Ortada bir kumpas varsa bu kumpas en çok partimizi hedef almaktadır. Bu video üzerinden partimize yapılan saldırılar da bunun apaçık kanıtıdır. Partimiz adalete sonuna kadar güvenmektedir. Ve söz konusu video ile ilgili de hukuki olarak tüm girişimler yapılmıştır.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA