KENTİN MERKEZİNE MISIR EKTİLER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KENTİN MERKEZİNE MISIR EKTİLER


 

Haber Merkezi

Mezitli Belediyesinin desteğiyle faaliyetlerini sürdüren Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi, enginar ve salepten sonra mısır üretimine de başladı. Kentin en merkezi alanlarında yapılan mısır ekimi yüksek binalar arasında farklı bir görüntünün oluşmasına da yol açtı. Başkanlığını Profesör Dr. Ayşe Gül Yılgör’ün yaptığı Mezitli Üretici Kadın Kooperatifi tarımsal üretimi kentin içerisine kadar yayarak, tarımsal üretimin önemine dikkat çekmeye ve daha yeşil bir görüntü sağlamaya çalışırken Mezitli’nin en merkezi yerlerinde yüksek binalar arasında nefes alacak kurtarılmış bölgeler oluşturmayı amaçlıyor.

Yeni Mahallede bulunan Feray Şahin Parkı yanında oluşturulan tarlaya mısırlar aralarında Mezitli Belediyesi Meclis Üyelerinin de bulunduğu kooperatif üyeleri ve Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları tarafından dikildi. Kooperatif üyelerinin geçtiğimiz günlerde yapılan enginar hasatının yarattığı sevinç ve heyecanla daha neşeli ve istekli mısır ekimi yaptıkları görüldü.

“TARIMI KENTİN İÇERİSİNDE KADAR TAŞIYARAK HER ALANI YEŞİLLENDİRECEĞİZ”

Mezitli Üretici kadın Kooperatifinin kısa sürede büyük aşama kaydettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör, “Enginar ve salep üretiminde yakaladığımız başarı sonrası azmimiz ve motivasyonumuz arttı. Şimdi yine Mezitli Belediyemizin bize gösterdiği alanda mısır ekimi yaptık. Son derece değerli ve kentin merkezinde bir alan. Mezitli sınırları içerisinde boş bir santimetrekare yer bırakmayacağız. Tarımı kentin içerisinde kadar taşıyarak her alanı yeşillendireceğiz. Her zaman yanımızda olan ve bize koşulsuz destek veren Başkanımız Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

“GÜZEL BİR TABLO ORTAYA ÇIKACAK”

Mezitli’nin gerçekleştirdiği başarılarla her alanda adından söz ettirdiğini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Aydınlık yüzlü çağdaş insanların yaşadığı Mezitli yine bir ilke imza attı. Yüksek binalar arasında bulunan belediyemize ait alanı çok önemli işler başaran Üretici Kadın Kooperatifimize tahsis ettik. Yüksek binalar arasında mısırlar büyümeye başladığı zaman çok farklı ve güzel bir tablo ortaya çıkaracak. Kooperatifimiz çok önemli işler başarıyor. Önce enginar diktiler ve birkaç gün önce ilk hasat sevinci yaşadılar. Kısa bir süre sonra salep hasadı da yapılacak. Şimdi de mısır ekiyorlar. Üstelik başkanlığı bir Profesör Doktorun yaptığı kooperatif üyelerinin hiç birisi tarımsal üretimin içerisinde olmayan insanlar. Azimle ve çalışarak ne denli başarılı olunabileceğini herkese gösteriyorlar. Onlar böylesi istekli ve üretim içerisinde oldukça destek vermeye devam edeceğiz. Kadınlarımıza her zaman güveniyoruz ve giriştikleri işten mutlaka başarıyla çıkıyorlar” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA