DOĞALGAZ FİYATI ‘TİCARİ SIR’MIŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOĞALGAZ FİYATI ‘TİCARİ SIR’MIŞ!


 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın ’Doğal gazı neden pahalı alıyoruz’ sorusuna, ’Bu anlaşmalar hükümleri ticari gizlilik içermektedir’ cevabını verdi.

Haber Merkezi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, "Avrupa doğalgazın bin metreküpünü 120 dolar civarında satın alırken, Türkiye'nin aynı miktarda doğalgazı 280 dolara almasının nedeni nedir?" sorusuna, "ticari sır" yanıtını verdi.

CHP'li Başarır, Bakan Fatih Dönmez'e, "Avrupa ülkeleri neden alım fiyatlarını açıklamaktan çekinmiyor?" sözleriyle tepki gösterdi.

Başarır'ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Bakan Dönmez, şunları kaydetti:

"ANLAŞMALAR TİCARİ GİZLİLİK İÇERMEKTEDİR"

“Doğal Gaz Alım Satım Anlaşmaları uluslararası ilişkiler açısından ekonomik ve siyasi etkileri olan ticari akitler olup, bu anlaşmalar hükümleri ticari gizlilik içermektedir. Ticari gizliliğe haiz konuların açıklanması anlaşmaya aykırılık teşkil etmekte olup bu durum gerektiğinde anlaşmanın feshi veya bu nedenle doğan zararın tazmini gibi yaptırımlara yol açabilmektedir.

Ayrıca 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu'nun 4. Maddesinde 'Ticari gizliliği olan bilgiler Kurum hariç üçüncü taraflara açıklanamaz.' ve 7. Maddesinde 'Doğal Gaz piyasasında faaliyet gösteren taraflar ticari yönden hassas bilgi ve belgeleri gizli tutmakla yükümlüdür' hükümlerine istinaden doğal gaz alım maliyetlerine ilişkin bilgilerin paylaşılması mümkün olmamaktadır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA