‘ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAK, VATAN VE MİLLET SEVGİSİYLE YETİŞMESİ EN BÜYÜK DİLEĞİMİZDİR’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAK, VATAN VE MİLLET SEVGİSİYLE YETİŞMESİ EN BÜYÜK DİLEĞİMİZDİR’


 

Haber Merkezi

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Hayri Uğur,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajında yeni nesillere miras olarak bırakılan Türkiye’nin kalkınması için tüm zorluklara göğüs gererek, üretmeye ve ihracata devam edeceklerini belirtti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 100’üncü yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını vurgulayan Başkan Uğur, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayrak, vatan ve millet sevgisiyle yetişmesi, büyük ve güçlü Türkiye’ye öncülük etmesi en büyük dileğimizdir” dedi.

İHRACATÇI BİRLİKLERİ ATATÜRK’ÜN İMZASIYLA KURULMUŞTUR

23 Nisan 1920 tarihinin Türkiye’nin milli egemenliğinin ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu kaydeden Başkan Hayri Uğur, Türk Milleti’nin TBMM’yi bağımsızlık ruhuyla ve gönül birliğiyle inşa ettiğini, milletin iradesini temsil eden en yüce sembol olduğunu dile getirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” sözleriyle tüm dünyaya duyurduğunu anımsatan Başkan Uğur, ihracatçı birliklerinin ilkinin Ulu Önder Atatürk’ün imzasıyla kurulduğunu, 80 yıllık maziye sahip AKİB’in de ülkemizde kurulan ilk birliklerden biri olduğunu vurguladı.

‘23 NİSAN MİLLİ İRADENİN, MİLLET EGEMENLİĞİNİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİDİR’

Geçen yıl 180 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Türkiye’nin dış ticaretine AKİB olarak 13,5 milyar dolarlık güçlü bir katkı verdiklerini dile getiren Başkan Uğur, “Ulu Önderimiz, milli iradenin, millet egemenliğinin, birlik ve beraberlik ruhunun en önemli göstergesi olan bugünü çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Ancak, göz bebeğimiz olan çocuklarımız, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı evlerini, balkonlarını Türk bayraklarıyla süsleyerek kutlayacaklar. Dünyanın 193 ülkesine 8 sektörde ihracat gerçekleştiren, Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak bizlere düşen, her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen kurtuluş mücadelesini kazanan ecdadımız gibi, bu sıkıntılı günleri de birlik ve beraberliği güçlendirerek, yardımlaşma ve dayanışmayla aşmak, gelecek nesillere aydınlık bir Türkiye bırakmaktır. Bunun için Mersin, Adana, Kayseri, Hatay ve Karaman başta olmak üzere Anadolu’nun dört bir yanında 16 bini aşkın üyemizle, daha çok çalışarak, daha çok üreterek, tüm üreticilerimizin alın teri ve emeğinin dış pazarlarda en iyi şekilde değer bulması için mücadelemizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

‘MİLLETİMİZ İÇİN SEFERBER OLDUK’

AKİB’in 2020 yılı ilk çeyreğindeki ihracatının 3,16 milyar dolar düzeyinde gerçekleştiğini, son 12 aylık dönemde ise bir önceki yıla kıyasla bir puanlık yükselişle 13 milyar 75 milyon dolarlık ihracata eriştiklerini ifade eden Başkan Uğur, şunları söyledi: “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle tedarik zincirinde yaşanan kırılmalara rağmen ihracatımızı sürdürüyoruz. Güçlü ve büyük Türkiye'nin gelecekte dünyanın lider ülkeleri arasında yer alacağına olan inancımız sonsuzdur. Bu sıkıntılı günlerin aşılması için Kurtuluş Savaşı’ndaki ruhla seferber olduk. Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na 1 milyon 420 bin liralık katkı sunduk. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin öncülüğünde yürütülen koronavirüs salgınına karşı maske ve dezenfektan üretimine ilk etap olarak 200 bin adet maske hibe ederek destek verdik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız bugün yarınlarımızın umudu çocuklarımıza daha iyi bir gelecek inşa etmek için var gücümüzle çalışacağımızı ifade ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum. TBMM'nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşı'mızın kazanılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA