“YENİ BİR ÇEVRE FELAKETİNE SESSİZ KALMAYACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YENİ BİR ÇEVRE FELAKETİNE SESSİZ KALMAYACAĞIZ”


 

Karaduvar’a yapılması planlanan Polipropilen Üretim Tesisi projesi için “Hem çalışanların hem de halkın sağlığını olumsuz etkilemesi söz konusudur” diyen DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Akdeniz Belediyesine ve Karaduvar halkına dayanışma çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Polipropilen Üretim Tesisi projesi hakkında Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Bünyesinde çevre ve sağlık örgütlerini barındıran platformumuz bir süredir Mersinimizin gündeminde olan Polipropilen Üretim Tesisi projesini kaygı ile izlemektedir. Bu kentin yaşayanları, ekoloji ve sağlık konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle duyarlı olan bizler aşağıda belirttiğimiz TMMOB Mersin Çevre Mühendisleri Odasının yayınladığı değerlendirme raporunda da belirtilen olumsuzluklardan kaynaklı olarak bu projenin hemen durdurulması ve yeni alternatiflerin kamuoyunun ve konunun uzmanlarının görüşü alınarak hazırlanmasını istiyoruz” dedi.

TMMOB Mersin Çevre Mühendisleri Odasının yayınladığı değerlendirme raporuna dikkat çeken Göksoy, şu maddeleri saydı;

“Proje alanı için temel şehircilik ilkelerine hiçe sayılmıştır. Tesiste aşırı su kullanımının yol açacağı problemler ve tuzlanma dikkate alınmamıştır. Planlanan projenin etkileyebileceği tarım ve gıda sektörlerine olan etkiler göz ardı edilmiştir. Tesis, ağır kirlilik oluşturan sanayi alt yapısı ile Mersin Limanı’nın verimliliğini etkileyebilme potansiyeline sahiptir. Serbest Bölge’nin gelişimini sınırlamaktadır. Karaduvar Balıkçı Barınağının işlevini kısıtlayabilme ve Mersin merkezde balıkçılığı potansiyeline ciddi zararlar verebilme potansiyeline sahiptir. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen Mersin Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesine olan etkiler hesaplanmamıştır. Hem çalışanların hem de halkın sağlığını olumsuz etkilemesi söz konusudur.”

Bu nedenlerden dolayı Mersin doğasına bir saldırı yapıldığını söyleyen Göksoy, açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Bu nedenlerden dolayı doğal dengenin daha fazla kazanma hırsıyla bozulması sonucu, insanlığın uğraşmak zorunda kaldığı virüs salgını ile uğraşılan bu dönemde, Mersin gibi tarımı, tarihi ve turistik zenginlikleri ve güzel doğasına bir saldırı olarak gördüğümüz yeni bir çevre felaketi olacak bu projeye sessiz kalamayız, proje durdurulmalıdır. Proje şimdiden duyarlı kamuoyunun tepkisini çekmiş ve çevre örgütleri ile Büyükşehir Belediyesi hukuk mücadelesi vermeye başlamıştır” dedi. Projenin yapıldığı alanın sınırları içinde olması nedeniyle de Akdeniz Belediyesini ve Karaduvar halkını da sorumluluklarını yerine getirmeye davet eden Göksoy, “Karaduvar halkı ve burada çalışacak emekçileri sağlığı ve doğamız için duyarlı olmaya ve hepimiz için sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA