BÜYÜKŞEHİR, HASTA OLAN YURTTAŞLARIN EVİNE SAĞLIK PAKETİ ULAŞTIRIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR, HASTA OLAN YURTTAŞLARIN EVİNE SAĞLIK PAKETİ ULAŞTIRIYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde hazırladığı sağlık paketlerini yurttaşlara ulaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi Kriz Merkezi’nde hazırlanan sağlık paketleri özellikle hasta, çeşitli rahatsızlığı olan veya 65 yaş üstü yurttaşların evlerine kadar götürülüyor.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Koronavirüs salgını sürecinde hazırladığı sağlık paketleri, kentin çeşitli noktalarında farklı zaman dilimlerinde yurttaşlara ulaştırılırken, Kriz Merkezi aracılığıyla da talepte bulunan ve özel durumu olan yurttaşların evlerine kadar götürülüyor. Büyükşehir’in Kriz Merkezi’nden kısa süre içerisinde yaklaşık 3 bin yurttaş sağlık paketi talebinde bulundu. Taleplerden 1000 tanesini hızlıca çözüme kavuşturan ekipler, tamamını karşılamak için aralıksız çalışıyor.

75 yaşındaki Nurettin Güloğlu, sağlık paketi talebiyle Büyükşehir’in Kriz Merkezi’ni aradı. Talebi hızlıca çözüme kavuşan Güloğlu, Büyükşehir’in yaşanan süreçte kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi. Karşılaştığı ilgi nedeniyle gözleri dolan Güloğlu, ekipleri evine kahve içmeye davet etti. Ekipler, süreç atlatıldıktan sonra kendisini evinde yeniden ziyaret edeceğinin sözünü verdi.

SAĞLIK PAKETLERİ, ÖZEL DURUMU OLAN YURTTAŞLARIN EVLERİNE KADAR GÖTÜRÜLÜYOR

Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde içerisinde maske, el dezenfektanı, sabun ve bilgilendirme broşürünün yer aldığı sağlık paketleri hazırladı. Kentin birçok noktasında farklı zaman dilimlerinde dağıtılan sağlık paketleri, Kriz Merkezi’ne gelen başvurular çerçevesinde özel durumu olan yurttaşların evlerine ulaştırılıyor. Kronik hastalığı, çeşitli rahatsızlığı olan veya 65 yaş üstü yurttaşların Kriz Merkezi’ne yaptığı başvurular değerlendiriliyor. Paketler, Büyükşehir’in sağlık personelleri tarafından yurttaşların evlerine kadar ulaştırılıyor.

YURTTAŞLAR, KRİZ MERKEZİ’Nİ ARIYOR, TALEPLERİ HIZLICA ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Büyükşehir’in 0 324 533 37 21 numaralı Kriz Merkezi’ni arayan yurttaşlar, çağrı operatörünün yönlendirmesiyle Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı sağlık çalışanı çağrı personellerine bağlanıyor. Personeller, yurttaşlardan hastalık, rahatsızlık veya özel durumlarıyla ilgili bilgi ediniyor. Yurttaşlara kayıt oluşturan personeller, talepleri hızlıca çözüme kavuşturarak, sağlık paketlerinin yurttaşların evlerine götürülmesi için ekipleri yönlendiriyor.

NURETTİN DEDE DUYGULU ANLAR YAŞADI

Yenişehir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan 75 yaşındaki Nurettin Güloğlu da Büyükşehir’in Kriz Merkezi’ne ulaşarak, sağlık paketi talebinde bulundu. Güloğlu’nun evine sağlık paketi ulaştıran ekipler, talebi hızlıca çözüme kavuşturdu. Yaşanan süreç nedeniyle evde kalmak zorunda olduğunu belirten Güloğlu, Büyükşehir’in kendisini yalnız bırakmadığını belirterek, duygulu anlar yaşadı. Gözleri dolan Güloğlu, ekipleri evine kahve içmeye davet etti. Ekipler ise süreç atlatıldıktan sonra kendisini evinde ziyaret edeceklerinin sözünü verdi.

Talep ettiği sağlık paketi evine ulaştırılan Nurettin Dede,  “Büyükşehir’in Kriz Merkezi’ne başvuru yaptım. Bir değil, bin defa teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve personellerine teşekkür ederim. Maskemiz yok diye telefon açtım. Sağ olsunlar bize maske getirdiler. Benim yaşım 75. Daha önce böyle bir şey görmedim. Büyükşehir Belediye Başkanımız sözünü tutuyor. Her verdiği sözü yerine getiriyor. Allah ondan razı olsun. Sağ olsunlar, var olsunlar, bize çok iyi bakıyorlar. Tek bana değil, herkese. Bizi çok duygulandırdı” diye konuştu.

“1000 TANESİNİ HIZLICA KARŞILADIK, KARŞILAMAYA DA DEVAM EDİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, kısa bir zaman diliminde kendilerine Kriz Merkezi üzerinden yaklaşık 3 bin kadar sağlık paketi talebi geldiğini belirtti. 1000 yurttaşın talebini hızlıca çözüme kavuşturduklarını dile getiren Gerboğa, “Gelen çağrılar arasında yoğunluklu olarak kronik hastalığı olan, kanser, diyabet, solunum sıkıntısı yaşayan hastalarımızın maske ve hijyen paketi talepleri olmaktadır. Bu talepler çağrıyı karşılayan sağlık personellerimiz tarafından değerlendirildikten sonra talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Çeşitli rahatsızlığı olan vatandaşlarımızdan kısa vadede 3 bine yakın talep geldi. Bunların 1000 tanesini hızlıca karşıladık, karşılamaya da devam ediyoruz. Vatandaşlarımız, Kriz Merkezimiz’in 0 324 533 37 21 numaralı telefon numarasını arıyor. Burada görevli sağlık personeli arkadaşlarımız, talepleri değerlendiriyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA