MERSİN’DE POLİS VE JANDARMA EŞ ZAMANLI UYGULAMALARA BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE POLİS VE JANDARMA EŞ ZAMANLI UYGULAMALARA BAŞLADI


 

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda Mersin’de birçok noktada eş zamanlı denetimler başladı. Trafik polisleri özellikle toplu taşıma araçlarını denetlerken, asayiş ekipleri de şüpheli şahıslara yönelik GBT sorgulaması yaptı. Denetimler sırasında vatandaşlar sosyal mesafe ve maske takmaları konusunda uyarıldı, yayınlanan genelgelere uyulması istenildi.

İçişleri Bakanlığının hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 31 ilde bugün 15.00-24.00 saatleri arasında 9 saat boyunca polis ve jandarma ekiplerinin denetim yapacağını duyurmasının ardından Mersin'de de birçok noktada eş zamanlı denetimler yapıldı. İnönü Bulvarı üzerinde uygulama noktası kuran ekipler, toplu taşıma araçları ile otomobilleri durdurarak denetim yaptı. Toplu taşıma araçlarına binen yolcu sayısına ve maske kullanımına bakılırken, şoförler de tek tek bilgilendirildi. Trafik polisleri araçların evraklarını kontrol ederken, asayiş ekipleri de şüpheli şahıslar üzerinde GBT sorgusu yaptı. Denetimler sırasında vatandaşlar özellikle sosyal mesafe ve maske takmaları konusunda uyarıldı, yayınlanan genelgelere uymaları istenildi. Toplu taşıma aracına maskesiz binen bir gence ise cezai işlem uygulandı.

"BU DENETİMLERİMİZ SÜREKLİ DEVAM EDECEK"

Yapılan denetimlerle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipler amiri komiser Ömer Kızoğlu, bugün yapılan uygulamalarda özellikle toplu taşıma araçlarında denetim yaptıklarını belirterek, "Toplu taşımalarda yüzde 50 kapasitesinin üzerinde yolcu alıp, almadığına ve maske kullanımını kontrol ediyoruz. Ayrıca sokağa çıkma yasağı bulunan 20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşlarımıza bakıyoruz. Öte yandan, vatandaşlarımızın sosyal mesafe kuralına uyup, uymadıklarını denetliyoruz. Uygulamalarımız Mersin genelinde başlamıştır. Bu salgın bitene kadar bu denetimlerimiz sürecek. Tedbirlerle ilgili herhangi bir taviz verilmeyecek. Vatandaşlarımıza bu tedbirlere riayet etmeleri gerektiğini anlatıyoruz. Toplu taşımalarda şoför dahil bütün yolcuların maske takmasının zorunlu olduğunu anlatıp, kapasitenin üzerinde yolcu almamaları konusunda uyarıyoruz. Toplu taşımalarda ayrıca oturma düzenine de dikkat edilmesini istiyoruz" dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA