FOTOĞRAFÇI ESNAFI ZOR DURUMDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FOTOĞRAFÇI ESNAFI ZOR DURUMDA


 

SERKAN TULTAK

Dünyayı etkileyen korona virüs, fotoğrafçı esnafını da vurdu. Düğünlerin geçici bir süre yasaklanması, organizasyonların iptal edilmesi fotoğrafçıları olumsuz etkilerken, faaliyetleri mücbir sebep kapsamında olmaması nedeniyle de mağdur oldular.

Mersin Fotoğrafçılar Odası Başkanı Önder Türkmen, “Devletimiz esnafı rahatlatmaya yönelik önlemler almasına rağmen Faaliyeti Mücbir Sebep gerektirdiği halde, kodu bu durum kapsamına alınmayan Fotoğrafçı Esnaf Ve Sanatkarı çok zor duruma düşmüştür” dedi. 

“ÖDEMELERİMİZİ YAPAMIYORUZ”

İş olanaklarının olmamasına karşın, iş yerlerinin açık olduğunu vurgulayan Türkmen, şunları söyledi:

“Fotoğrafçı Esnaf ve Sanatkârın başlıca gelir kaynakları düğün ve organizasyonlar, stüdyo, nikah salonları ,açık alanlarda çekmeye çalıştığı fotoğraf çekimleridir. Kısmen de olsa evde kal çağrısı fotoğrafçı esnafının işleri maalesef durmuştur. Sonuçta fotoğrafçı esnafı dükkânını kapatmak zorunda kalmıştır. Fotoğrafçı esnafının; stopaj, katma değer, sigorta, elektrik, su, telefon v.s gibi sabit giderlerini ödeyememektedirler. Fotoğrafçı esnaf ve sanatkârlarımızın iş hacminin ve mali yapısının korunması prensibine hassasiyet gösterilmesi ekonomik ve ticari hayatın geleceği ve devamlılığı açısından da hayati bir öneme haizdir.”

“MÜCBİR SEBEP KAPSAMINA İVEDİLİKLE ALINMALIYIZ”

Fotoğrafçı Esnaf ve Sanatkârın, mücbir sebepler kapsamında olması gerektiğini savunan Türkmen, “Odalarımıza kayıtlı fotoğrafçı esnafımız, Ticaret Odası üyeleri ve diğer karma odalara üye olan yaklaşık 20 Bin fotoğrafçı esnaf ve işyerlerinde istihdam edilen birçok çalışan ve personel de bu durumdan etkilenerek işsizler ordusuna ekleneceklerdir. Türkiye genelinde fotoğrafçı çalışanları, aileleriyle 100 binlerce kişinin mağduriyeti söz konusudur. Fotoğrafçı esnaf ve sanatkarının da “MÜCBİR SEBEP” kapsamına İVEDİLİKLE alınması gerekiyor” çağrısı yaptı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA