“ÇİFTÇİNİN SESİNİ DUYUN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇİFTÇİNİN SESİNİ DUYUN”


 

Haber Merkezi

Mersin MHP Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel Kurulunda koronavirüs nedeniyle çiftçilerin sorunlarını çözüme kavuşturabilecek bir paketin hükümet tarafından henüz açıklanmadığını önemle vurguladı.

Şimşek konuşmasının devamında; “Çağrım, Maliye Bakanımız Berat Albayrak ve Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye. Biz günlerdir çiftçilerin sorunlarını söylüyoruz, Hükûmetimiz her kesimin derdine derman olmak için ekonomik paketler açıklıyor ama çiftçilerimizle ilgili henüz bir borç erteleme, kredi erteleme, zirai kredi, tarım kredi ve diğer bankalara olan borçların yapılandırılmasıyla ilgili bir paket açıklamadı.

 İhracatla ilgili sıkıntılar devam ediyor. Türkiye'de hâlâ Ürgüp'te ve Erdemli' de 100 bin tonun üzerinde limon depolarda bekliyor. Eğer bu limonun ihracatı serbest bırakılmazsa depolarda bekleyen bu limonların büyük bir kısmını iç piyasa tüketemeyecek ve çürümeye terk edilecektir. Buradan yeniden çağrı yapıyorum; limon ihracatı başta olmak üzere yaş sebze ve meyve ihracatı serbest bırakılsın, çiftçilerin borçları ertelensin. Çiftçilerin sesini duyun, çiftçilerin bu çığlığına karşılık verin ve çiftçinin yüzünü güldürün diyorum” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA