İHALE İPTAL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHALE İPTAL!


 

Limak-Kalyon-Cengiz inşaatın da şartlı teklif vererek elendiği Çukurova Havalimanı ihalesi iptal edildi.

Haber Merkezi

Hürriyet havacılık yazarı Uğur Cebeci, Çukurova Havalimanı ihalesinin iptal edildiğini yazdı. Cebeci yazısında, "Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin ihalesi geçtiğimiz aylarda açıldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin açtığı ihaleye iki firma teklif verdi. Limak-Kalyon-Cengiz inşaat ortak girişimi şartlı teklif verince elendi. Diğer ortak girişim ise Günbeton İnşaat-Terminal Yapı ortak girişi ise 100 milyon Euro kira bedeli karşılığında ihaleyi kazandı" ifadesini kullandı.

Güvensizlik nedeniyle iptal kararı Cebeci, ihalenin iptal edilmesi sebebinin "güvensizlik" olduğunu öne sürerken, "Toplam yatırım tutarının 250 milyon Euro olması hesaplanan inşaat ortaya çıkan güvensizlik nedeniyle DHMİ Yönetim kurulunca ihale iptali için karar verildi. Yeni ulaştırma bakanı onayına sunuldu. Bakan Adil Karaismailoğlu zaten duruma çok iyi hakim olduğu için hızla onaylayınca da ihale iptal edilmiş oldu" dedi. Limak-Kalyon-Cengiz ortaklığı AKP iktidarında aldığı birçok inşaat ihalesiyle biliniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA