TARIM İŞÇİLERİNİN OLUMSUZ TABLOSU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARIM İŞÇİLERİNİN OLUMSUZ TABLOSU


 

Haber Merkezi

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, mevsimlik tarım işçilerinin seyahatleri sırasında trafik ekiplerince yazılan cezaları meclis gündemine taşıdı.

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması için soru önergesi verdi.

“Koronavirüsün tarım alanında yarattığı sorunların başında sağlık riskleri gelse de maliyetlerin artması da diğer önemli bir konuyu teşkil etmektedir. Bu maliyetlerin başında da ulaşım maliyetleri gelmektedir. Mevsimlik tarım işçileri tarlaya veya bahçeye çoğunlukla kendilerince finanse edilen minibüs veya benzeri araçlarla gitmektedir. İçişleri Bakanlığının korona virüsü önleme tedbirleri kapsamında çıkardığı genelge sebebiyle daha önce 20 kişilik bir araca yirmi kişi binerken şimdi bu sayı korona virüs sebebiyle ‘fiziksel mesafeyi’ korumak amacıyla haklı olarak 10’a düşürülmüştür. Mevsimlik işçiler bu durumda eskisine göre iki kat daha fazla araç kiralamak zorunda kalmaktadırlar. Mevsimlik işçilerin kazançları göz önüne alındığında altından kalkmalarının mümkün olmadığı bir ekonomik yüke sebep olmaktadır. İşçiler, eğer eskisi gibi araçlara binmeye kalktıklarında ise binlerce liralık cezaların yanında araçların 2 ay trafikten men edilmesi sonucuyla karşı karşıya kalmaktadırlar. Seçim bölgem Mersin’de narenciyede çalışan mevsimlik tarım işçileri, onbinlerce liralık ceza yanında araçlarının bağlanması sorununu da yaşamaktadır. Bu hem ülke ekonomimiz açısından hem de mevsimlik işçilerin ekonomik durumu açısından olumsuz bir tabloya sebep olmaktadır. Narenciye toplama faaliyetleri ciddi derecede sekteye uğramıştır. Bu sorunun ivedilikle çözümü elzem hale gelmiştir.” denilen önergede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması için şu sorular soruldu:

“Bu konuda herhangi bir çalışmanız var mıdır? Kamu kurumlarının elinde atıl halde duran araçların bu amaçla kullanılmasını düşünüyor musunuz? Araçların 2 ay trafikten men edilmesinin sebep olduğu ekonomik kaybı göz önünde tutarak araçların ivedilikle sahiplerine iade edilmesine yönelik bir çalışmanız mevcut mudur?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA