NORMAL GÜNLERDE EĞİTİME, VİRÜSLÜ DÖNEMDE SAĞLIĞA GÖNÜLLÜLER | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NORMAL GÜNLERDE EĞİTİME, VİRÜSLÜ DÖNEMDE SAĞLIĞA GÖNÜLLÜLER


 

Haber Merkezi

Mezitli’de yaşayan vatandaşlar ‘Mezitli’de iyilik bulaşıcıdır’ olgusunu Covid-19 adı verilen yeni tip korona virüsüne karşı mücadelede de ortaya koydu. Normal dönemlerde hayata geçirdikleri sosyal etkinlikler ve eğitim kampanyaları ile dünyaya örnek olan Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, virüs günlerinde de kolları sıvadı.

Viranşehir Gönüllü Evi sakinleri, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından 'Sen de Gönüllü ol' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında maske dikimine başladı. Sokağa çıkma kısıtlanması nedeniyle boş kalan Viranşehir Gönüllü Evini mini bir atölyeye çeviren gönüllüler maske üretimine başladı. Mezitli Belediyesi’nin malzeme desteğiyle dikilen maskeler özel bir hastanede dezenfekte edilerek vatandaşlara Kriz Masası aracılığı ile ulaştırılacak.

Mezitli’de yaşayan herkesin büyük bir aile olduğunu ifade eden Mezitli Belediyesi Viranşehir Gönüllü Evi sorumlusu Leyla Ercan, “Sosyal medyada Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’ın evlerde maske dikilmesi yönündeki çağrısı üzerine harekete geçtik. Önce sınırlı imkanlarla evde yapmaya başladım. Sonra daha fazla üretebilmek adına Mezitli Belediyesinden destek istedim. Bana kumaş ve dikiş makinası getirdiler. Biz de arkadaşlarımızla burada overlok dikimi yapıyoruz daha sonra destek olmak isteyen vatandaşlara ulaştırarak dikimi tamamlıyoruz. Daha sonra belediyemiz bunları toplayarak özel bir hastanede dezenfekte ederek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor. Herkesin bu kampanyaya katılmasını bekliyoruz. Belediyemiz gereken desteği sağlıyor. Başkanımıza bu imkanı sağladığı için teşekkür ederiz. Böylesi özel bir süreçte bir işe yaradığımızı hissetmek en güzel duygu. Bu yüzden çok mutluyuz” dedi.

Kampanyayı duyar duymaz katılmak istediğini ifade eden gönüllü Hülya Akın da, “Salgın hastalık nedeniyle maske sıkıntısı yaşandığını görüyoruz. Biz de elimizden geldiği ölçüde belediyemize destek olarak maske üretimine katkı sağlamak istedik. Zaten makinadan kumaşa, ipliğe kadar bütün malzemeyi belediyemiz sağlıyor. Bize de elimizden geldiğince dikerek katkı sağlamak düşüyor. Burada çok güzel bir dayanışma ve aile ortamı var. İnsanlara faydamız dokunduğu için mutluyuz. Bu ortamı sağlayan Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu.

“BÖYLESİ BİR KENTTE GÖREV YAPMAKTAN DOLAYI GURURLUYUM”

Mezitli’de yaşayanların ‘Burası Mezitli’ şeklinde bir slogan üreterek farkını ortaya koyduğunun altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli halkının yardımlaşma ve dayanışma ruhunu görünce insanlarımızın neden ‘Burası Mezitli’ dediğini daha iyi anlayabiliyoruz. Çünkü, burada iyilik bulaşıcıdır. Mezitli’de yaşayan iyi insanlar kocaman bir aile olmuşlardır. Bunu sadece kriz dönemlerinde değil, daha önceki zamanlarda da dünyaya göstermişlerdir. Sosyal medyadan duyurduğumuz mağdur vatandaşların ihtiyaçları birkaç saat içerisinde yerine getiriliyor, çocuklarımıza eğitim desteği sağlanıyor, belediyemizin çalışmalarına destek olunuyor. Mezitli’de yaşayan herkes kendisini bu ailenin bir parçası olarak görüyor ve kolları sıvıyor. Şimdi de virüse karşı mücadelede hemen çalışmaya başladılar. Böylesi bir kentte görev yapmaktan dolayı gururluyum. Bu kampanyamızın yayılarak daha geniş kitlelere ulaşması adına desteklerinizi bekliyorum. Tüm vatandaşlarımıza verdikleri destekler nedeniyle teşekkür ederim” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA