AKKUYU’DA BİR PERSONEL KORONA VİRÜSÜ NEDENİYLE KARANTİNAYA ALINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA BİR PERSONEL KORONA VİRÜSÜ NEDENİYLE KARANTİNAYA ALINDI


 

Akkuyu Nükleer AŞ’nin taşeron şirketinde çalışan bir personelin korona virüs teşhisi ile karantina altına alındığı, temas ettiği kişilerin de tespit edilerek izole edildiği bildirildi.

Akkuyu Nükleer AŞ'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, kamuoyu manipülasyonunun önlenmesi amacı ile hem çalışanların, hem medya organlarının hem de kamuoyunun, 5 binin üzerinde kişinin çalıştığı inşaat sahasında çalışma ortamı ve korona virüs enfeksiyonunun yayılmasıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerle ilgili sürekli bilgilendirme yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Projemizin gerçekleştirilmesi kapsamında Akkuyu Nükleer AŞ ve bütün alt yüklenici şirketler tarafından çalışanların sağlığının korunması ile projenin kesintisiz olarak devam ettirilmesi için gerekli olan tüm önlemler harfiyen uygulanmaktadır. Bugün taşeron şirketimize bağlı bir çalışanımızın test sonuçlarının pozitif olduğu tespit edilmiş olup, sözü geçen çalışan şu an itibarı ile izole edilerek karantina altına alınmıştır. Bahse konu çalışan ile temas etmiş kişiler tespit edilmiştir. Hepsi aynı şekilde izole edilmiş bulunmaktadır. Durum ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve mülki idare amirlikleri haberdar edilmiştir, onlar ile sürekli iletişim içerisinde bulunmaktayız" denildi.

Epidemik krizin Türkiye'nin ilk nükleer santralinin inşa süreci üzerindeki etkisini en aza indirmek, inşaat sahasında çalışanların sağlığının korunması ve güvenliğin sağlanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Akkuyu Nükleer AŞ, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili kamu kurumlarının talimatlarına ve tavsiyelerine uymakta olup, Türkiye’de enfeksiyonun yayılmasını önlemeye yönelik karantina dahil olmak üzere daha sıkı önlemlerin alınması halinde onları da uygulamaya hazırdır. İnşaat sahasındaki koşullar ve çalışanlarımızın sağlık durumu konusunda düzenli olarak güncel bilgi almaya ve kamuoyu ile doğru bilgi paylaşmaya devam edeceğiz. Bu süreçte herkese sağlıklar diler ve epidemik durumun en kısa zamanda iyileştirilmesini temenni ederiz. Akkuyu Nükleer AŞ olarak devletin başlatmış olduğu 'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyası dahilinde sadece çalışanlarımızın aile mensuplarına değil, aynı zamanda Mersinlilere ve Türkiye’nin bütün vatandaşlarına elimizi olabildiğince uzatmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz."(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA